Снимка: © Facebook

"Адванс медиа груп" - собственикът на Nova Broadcasting Group - води преговори за продажбата на медията на "Юнайтед груп". 

Компанията на братята Кирил и Георги Домусчиеви придоби контрола върху най-голямата медийна група в страната през пролетта на 2019 г. след сделка с шведските й собственици MTG. По-малко от две години след това "Нова Броудкастинг" отново е за продан. 

Потенциалният купувач на групата е собственикът на българския телекомуникационен оператор Vivacom.  "Юнайтед груп" работи от две десетилетия в сферата на телекомуникациите и медиите, като от март 2019 г. е собственост на инвестиционната компания BC Partners. 

"Потенциалната сделка зависи от успешното приключване на преговорите между страните, както и от сключването на обвързващ договор за покупко-продажба на дялове между тях и получаването на всички необходими одобрения от съответните регулаторни органи в България и чужбина", се казва в официалното писмо на "Адванс". 

В периода от закупуването на "Нова" от дружеството на Домусчиеви беше увеличен до 100% и делът й в онлайн групата "Нет инфо" - собственик на най-голямата българска платформа за видеосподеляне VBox7, електронната поща и търсачката на abv.bg и gbg.bg, новинарските сайтове "Дарик нюз" и Vesti.bg, gong.bg, sinoptik.bg, pariteni.bg и лайфстайл-сайта edna.bg. Компанията има съвместен контрол върху още четири дружества - "Имоти Инфо", "Файненшъл Маркетплейс", "Грабо Медия" и "Проспекто груп" (съответстващи на специализираните сайтове imoti.bg, finacredit.bg, grabo.bg и др.).

Братя Домусчиеви ще изкупят дела на Радосвет Радев в "Нет Инфо"

Преди няколко месеца КЗК разреши на "Нова" да купи и Канал 3, телевизиите „THE VOICE“ и „Magic TV“ и радиостанциите „Радио Веселина“; „Радио Витоша“; „Magic FM“ и „The Voice Radio“.

В началото на декември стана ясно, че Канал 3 ще приключи досегашното си съществуване на 4 януари 2021, когато ще се ребрандира като Nova News - новинарски ТВ-канал от групата на "Нова броудкастинг". 

Канал 3 става новинарската програма на Nova от 4 януари


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ивайло Христов: Ще има български филм с "Оскар", когато има пари

Режисьорът на "Страх" определи като "буря в чаша вода" критиките на Теодор Ушев към избора на българското предложение за наградите

2,4 млрд. лв. от Плана за възстановяване са само за въглищните региони

Перник, Стара Загора и Кюстендил ще получат целева подкрепа

Весела Казакова, Мина Милева и "наказателният вот" срещу филмите им в България

"Това е наказание срещу успеха на всички, които светът призна - и то западният свят"

Изследване от Швеция: Covid-19 засяга по-малко хора, ако близките им са ваксинирани

Ваксините играят ключова роля не само за индивидуалната, но и за колективната защита във високорискова среда

Вирусолозите предлагат по-строги мерки: "Ние сме в извънредна ситуация"

"Излизането от тази вълна зависи от нашето разумно поведение като общество"