Основателят на Twitter и бивш шеф на социалната мрежа Джак Дорси проговори Снимка: © Getty Images

Съоснователят на Twitter и бивш изпълнителен директор на социалната мрежа Джак Дорси се извини на служителите. „Осъзнавам, че много хора са ми ядосани“, написа Дорси в Twitter.

"Хората от Twitter - бивши и настоящи, са много силни и издръжливи. Те ще се справят, независимо колко им е трудно в момента", пише още той и добавя, че носи отговорността за факта, че служителите на Twitter сега се намират в тази ситуация: „Позволих на компанията да расте твърде бързо. Извинявам се за това.”

Коментарът му идва след седмица на трусове вътре в основатаната от него компания в резултат на влизането на новия собственик Илън Мъск. Мъск плати 44 млрд. долара за придобивката си, още с влизането си уволни ръководството, а след това и половината от 7500-те служителите. Останалите са подложени на атестация, при която голяма роля имат IТ инженерите на Tesla, привлечени от Мъск.

В подкаст на The New York Times двама настоящи служители на социалната мрежа споделят, че в момента се поставят безумни срокове, а част от хората работят по 20 часа в опит да се докажат и да запазят работата си. За много от тях това е свързано и с оставането им в Америка, тъй като са с работни визи.

Междувременно Мъск вече пусна услугата "Синя отметка" за 7,99 долара на месец, което означава, че и съвсем обикновени хора ще могат да си сложат знака за верифициран профил до името, която преди това се даваше само на потвърдени акаунти.

Джак Дорси се оттегля като директор на Twitter


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024