От "Алианс за права и свободи" ще номинират Румен Гайтански - Вълка за кандидат-депутат Снимка: © Булевард България

Бизнесменът Румен Гайтански - Вълка, който в момента е в следствения арест, ще бъде номиниран за кандидат-депутат от коалицията около Ахмед Доган - "Алианс за права и свободи", в Сливенски избирателен район.

Това обяви пред БНР председателят на партията в Сливен Владимир Мартинов. Очаква се номинацията да бъде направена на областно събрание в понеделник.

Мартинов заяви, че издигането на Гайтански е лично негово решение.

"Ами кое ме накара? Така просто. Аз съм адвокат и чувството за справедливост при мен е така много силно развито. И виждайки ситуацията в България, това ме подтикна да номинирам именно Румен Гайтански", коментира той.

Другият мотив за издигането на кандидатурата на задържания бизнесмен е, че той би бил успешен и в политиката.

"Той е един успешен и доказал се човек. Защо да не е успешна? На фона на тези депутати, другите, които са толкова "успешни", добавя още Мартинов.

Румен Гайтански е един от тримата обвиняеми по аферата с необезпечения кредит в размер на 150 милиона лева, отпуснат от Българската банка за развитие през 2019 г. на фирма, свързана с него.

По случая обвиняеми са още бившият изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев и адвокат Иван Георгиев, представител на фирмата "Роудуей кънстракшън", получила кредита. Георгиев беше пуснат под гаранция от 50 хиляди лева, а Мавродиев е обявен за национално издирване.

На заседанието си в сряда ЦИК регистрира коалицията "Алианс за права и свободи", чиито документи бяха внесени в последния момент от Румен Йончев, председател на Земеделски народен съюз. Партията е част от коалицията "Демокрация, права и свободи - ДПС".

„Алианс за права и свободи“ дава възможност на привържениците на Доган да използват листите на коалицията за участие в предстоящите избори.


ББР е погасила заем на "Булгартабак" срещу сгради и имоти

ДПС-разцепление-кой-кой-е-Пеевски-Доган ВАС отхвърли жалбата на ДПС - Доган и потвърди участието на коалицията "Ново начало" в парламентарните избори

Лоялните на Доган отиват на избори с нова коалиция - „Алианс за права и свободи“ (Обновена)


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Депутатите набързо отложиха новите правила за такса смет

Вместо "замърсителят да плаща", таксата ще продължи да се определя по старите правила

15:28 - 17.09.2024