От Боб Дилън до Травис Скот: Песните от 2020, които Барак Обама ни препоръчва Снимка: © Getty Images

Тази година беше безпрецедентна и много по-различна от всички досега, но едно нещо, което остава непроменено, е традиционната годишна класация на бившия американски президент Барак Обама. През 12 месеца той подбира най-добрите филми, книги и любимата си музика.

След като през 2020 включи и списък със своите фаворити при сериалите, в профила си в Twitter той сподели и 30-те песни, които са го накарали да се чувства по-добре през годината, белязана от Covid-пандемията. В тях са включени разнообразни жанрове – от рок, през хип-хоп и R&B, до рап, както и изпълнители - от легендата Боб Дилън до Bad Bunny и Травис Скот.

Най-силните сериали от 2020: Класацията на Барак Обама

„Ето ги моите любими песни за годината. Както обикновено, получих ценни съвети от музикалния гуру на нашето семейство – Саша, за да сглобя този списък. Надявам се да откриете в него нова песен, която да започнете да слушате“, сподели Барак Обама.

„Goodbye Jimmy Reed“ – Боб Дилън

В класацията на бившия президент на САЩ веднага пред очите ни изскача един от новите хитове на легендарния американец. Песента е част от новия му албум „Rough and Rowdy Ways“. Това е 39-ият му албум, който той издаде през юни след дълги години извън светлините на прожекторите.

Една от най-големите музикални сделки: Боб Дилън продаде на Universal правата за всичките си 600 песни

Наскоро 79-годишният музикант продаде правата за целия си каталог от песни на най-голямата музикална корпорация в света Universal Music Group. Сделката между UMG и „музикалния Шекспир“ включва повече от 600 песни, създавани от Дилън в продължение на шест десетилетия.

„Ghosts“ – Брус Спрингстийн

71-годишният рок изпълнител издаде новия си албум „Letter To You“ през 2020. Кариерата му продължава вече пет десетилетия. Той е известен с поетичните си текстове, насочени към социалните проблеми, както и с енергичните си представления на сцената, понякога продължаващи по четири часа.

"Savage (Remix)" – Меган дъ Стелиън и Бионсе

Това е едно от най-интересните предложения в списъка на Обама. С тази песен Бионсе получи една от деветте си номинации за „Грами“ 2021, а също така помогна на Дъ Стелиън да се бори за наградата най-добър нов изпълнител.

„La Dificil“ – Bad Bunny

През 2020 пуерториканският рапър Бенито Окасио, по-известен като Bad Bunny, стана най-слушаният изпълнител на годината в Spotify. Песните му са пускани над 8,3 милиарда пъти в платформата, с което той изпревари Дрейк и J Balvin, както и Били Айлиш и Тейлър Суифт.

Песните, които ни помогнаха да изкараме 2020

Bad Bunny води и в подреждането за най-слушани албуми. Неговият „YHLQMDLG“ има 3,3 милиарда стриймвания и изпреварва „After Hours“ на The Weeknd и „Hollywood’s Bleeding“ на Пост Малоун.

„Franchise“ – Травис Скот, Young Thug и M.I.A

Обама харесва комбинацията между хип-хоп и рап, както сочи този негов избор. Песента е дело на 28-годишния Травис Скот и вече има над 47 млн. гледания в YouTube.

„All My Girls Like To Fight“ – Hope Tala

Парчето от албума „Girl Eats Sun“ от 2020 е определено като част от стиловете алтернативна музика и инди. Британската изпълнителка е на 21 години и вече пише сама песните си, като още от малка мечтае да стане популярна R&B звезда.

Има издадени няколко албума, сред които „Lovestained“, „Moontime“ и „Summer in Paris“.

„Levitating“ – Дуа Липа и DaBaby

Родената в Лондон 25-годишна изпълнителка с албански корени започна кариерата си като модел, но след това подписа с Warner Music Group и вече е сред най-популярните певици в света.

Липа бе номинирана за „Грами“ в категорията най-добро солово поп изпълнение с „Don’t Start Now“. Той е част от албума „Future Nostalgia“, с който певицата ще се бори за приза „Албум на 2020“. Част от него е и „Levitating“.

„Remember where you are“ – Джеси Уейр

Английската соул изпълнителка също намира място в списъка на Обама. Тя стана известна през 2012, когато дебютният ѝ студиен албум „Devotion“ зае петото място в британските чартове. Оттогава насам издаде още няколко добри сингъла, а четвъртият ѝ албум „What’s Your Pleasure?“ от тази година зае №3 в класациите на Острова. 36-годишната певица си има и собствен подкаст.

„Starting Over“ – Крис Стейпълтън

Бившият американски президент няма как да подмине и кънтри музиката. В класацията му попада един от новите хитове на Крис Стейпълтън, пуснат през септември.

Четвъртият му студиен албум, носещ името „Starting Over“, излезе през ноември, а 42-годишният американец получи доста положителни отзиви с водещия сингъл в него.

„Blue World“ – Mac Miller

Рапърът от Питсбърг, който почина в Лос Анджелис през 2018, остава един от най-слушаните изпълнители. Той страдаше от проблеми с наркотиците, както често сочи в текстовете на песните си.

На 7 септември, преди повече от две години, Малкълм Джеймс МакКормик, каквото е истинското му име, почина от свръхдоза в своя дом. През 2020 посмъртно бе издаден албумът му „Circles“.

Вижте и останалите 20 предложения на Барак Обама:


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024
Бизнес

120 млн. лв. инвестиции  и 12 нови магазина планира BILLA в България през 2024 г. 

През март компанията отчита дефлация в цените на стоките на годишна база

16:04 - 24.04.2024