Отменени влакове и закъснения заради повреда на жп гара в София Снимка: © Снимка: БНТ

Влакове са отменени, а други се движат със закъснения, заради повреда в контактната жп мрежа в участъка на гара Подуяне в София, съобщава БНТ.

Към момента няма информация каква точно е повредата, но заради нея бързият влак от София до Бургас се движи с 80 минути закъснение. С около половин час разлика в разписанието се движат и влакове по линията Варна-София, Драгоман-Свиленград, София-Копривщица.

Отменени са влакове по направление Септември - София и Костенец - София.

Друг инцидент в транспортната мрежа на БДЖ, товарен влак на частен превозвач е дерайлирал на гара Девна вагон. Поради тази причина са отменени влаковете от София за Суворово.

Само преди седмица държавните железници се сблъскаха с друг проблем, когато на Централна гара-София пътнически влак и маневрен локомотив се удариха челно, като при катастрофата са пострадали четирима души. А ден по-рано в компютърната система на Централната гара възникна софтуерен проблем, заради който нощното разписание на някои влакове беше нарушено.

В момента на Централната гара в София текат ремонтни дейности, заради което се налага реорганизация на част от движението. Основните междуградски влакове потеглят от гарите "Искър", "Подуяне" или "София Север", като пътниците от Централна гара се извозват до тези точки. Промяната е заради модернизацията и развитие на железопътен възел София, който навлиза в нов етап на изпълнение.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024