За първи път от 13 години Бритни Спиърс получи правото да назначи свой собствен адвокат, който да защитава интересите й по въпросите на попечителството. 

Спиърс свидетелства в дистанционна връзка пред съда в Лос Анджелис, като отново настоя баща й да бъде отстранен от екипа, който упражнява контрол върху имуществото и личния й живот. 

Попечителството беше наложено върху Спиърс през 2008 г., след като се наложи да бъде приета в болница заради сериозна психическа криза. Тогава съдът разрешава на бащата на певицата Джейми Спиърс да поеме управлението върху активите и професионалните й ангажименти, като назначава и служебен адвокат на младата жена - Самюел Ингам. 

Бритни Спиърс е правила няколко опита през годините да се откаже от Ингам, за когото смята, че не полага достатъчни усилия за защита на интересите й.

Всеки от тези опити досега е блокиран от попечителите или от съдебните състави с мотива, че 39-годишната жена все още е недееспособна. 

Новият защитник на Спиърс Матю Розенгарт атакува този аргумент. Той се позовава на показанията й пред съда в Лос Анджелис през юни, в които тя за първи път описа натиска и ограниченията върху най-интимните детайли от личния й живот, които попечителите налагат. 

Решението на съда да позволи на Спиърс да избере сама адвоката си е ключов пробив на фона на досегашната неуспешна битка на поп-звездата. 

В сряда Бритни Спиърс отново реши да свидетелства публично, като описа нови проблеми в отношенията си с баща й. По думите й - попечителите й са отнели шофьорската й книжка, не й разрешават достъп до продукти като кафе и витамини за коса. 

"Госпожо съдия, това не е злоупотреба, това е просто **** жестокост. Простете за думите, но това е истината", казва тя. 

Спиърс настоява баща й да бъде отстранен изцяло от попечителския екип, като обяви, че иска да заведе жалба срещу него за тормоз и злоупотреба с правата й. Тя твърди, че още като дете се е страхувала от поведението на баща си (който е страдал от алкохолизъм), а попечителството "буквално даде възможност на баща ми да управлява живота ми".

"Истинският въпрос е защо г-н Спиърс не се оттегли доброволно", коментира новият адвокат на певицата. "Дали е заради финансови причини? Дали някой изобщо вярва, че намесата му е в най-добрия интерес на дъщеря му? Ако той обича детето си, ще подаде оставка". 

Розенгарт възнамерява да поиска от съда да реши дали налагането на попечителството през 2008 г. е било необходимо. 

Майката на Бритни - Лин Спиърс - също участва в заседанието, като е изказала "пълно съгласие" с позицията на новия адвокат. 


Бритни Спиърс - от "дете-чудо" до жена без право на самоличност

Бритни Спиърс иска да има още деца. Защо попечителите й го забраняват?


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

МВР поиска да отнеме лиценза за охрана на "Делта гард"

Охранителната фирма стана обект на разследване заради "Осемте джуджета"

Реакциите след решението на КС за Кирил Петков - атаки срещу Румен Радев и бившия министър

Съдът реши, че Петков е бил канадски гражданин, докато е бил министър, което е нарушение на Конституцията

Златните момичета и Йордан Йовчев в X-то юбилейно издание на „Жълти стотинки“ на Vivacom

И тази година инициативата ще набира средства за олимпийските отбори по природни науки

Кирил Петков: "КС каза на 2 млн. българи, че не са пълноправни граждани на България"

След като Конституционният съд реши, че е станал служебен министър в нарушение на Конституцията

Милен Митев e избран за генерален директор на БНР

СЕМ го подкрепи с 4 гласа "За"