Първи успех на Бритни Спиърс по делото срещу баща й

За първи път от 13 години Бритни Спиърс получи правото да назначи свой собствен адвокат, който да защитава интересите й по въпросите на попечителството.

Спиърс свидетелства в дистанционна връзка пред съда в Лос Анджелис, като отново настоя баща й да бъде отстранен от екипа, който упражнява контрол върху имуществото и личния й живот.

Попечителството беше наложено върху Спиърс през 2008 г., след като се наложи да бъде приета в болница заради сериозна психическа криза. Тогава съдът разрешава на бащата на певицата Джейми Спиърс да поеме управлението върху активите и професионалните й ангажименти, като назначава и служебен адвокат на младата жена - Самюел Ингам.

Бритни Спиърс е правила няколко опита през годините да се откаже от Ингам, за когото смята, че не полага достатъчни усилия за защита на интересите й.

Всеки от тези опити досега е блокиран от попечителите или от съдебните състави с мотива, че 39-годишната жена все още е недееспособна.

Новият защитник на Спиърс Матю Розенгарт атакува този аргумент. Той се позовава на показанията й пред съда в Лос Анджелис през юни, в които тя за първи път описа натиска и ограниченията върху най-интимните детайли от личния й живот, които попечителите налагат.

Решението на съда да позволи на Спиърс да избере сама адвоката си е ключов пробив на фона на досегашната неуспешна битка на поп-звездата.

В сряда Бритни Спиърс отново реши да свидетелства публично, като описа нови проблеми в отношенията си с баща й. По думите й - попечителите й са отнели шофьорската й книжка, не й разрешават достъп до продукти като кафе и витамини за коса.

"Госпожо съдия, това не е злоупотреба, това е просто **** жестокост. Простете за думите, но това е истината", казва тя.

Спиърс настоява баща й да бъде отстранен изцяло от попечителския екип, като обяви, че иска да заведе жалба срещу него за тормоз и злоупотреба с правата й. Тя твърди, че още като дете се е страхувала от поведението на баща си (който е страдал от алкохолизъм), а попечителството "буквално даде възможност на баща ми да управлява живота ми".

"Истинският въпрос е защо г-н Спиърс не се оттегли доброволно", коментира новият адвокат на певицата. "Дали е заради финансови причини? Дали някой изобщо вярва, че намесата му е в най-добрия интерес на дъщеря му? Ако той обича детето си, ще подаде оставка".

Розенгарт възнамерява да поиска от съда да реши дали налагането на попечителството през 2008 г. е било необходимо.

Майката на Бритни - Лин Спиърс - също участва в заседанието, като е изказала "пълно съгласие" с позицията на новия адвокат.


Бритни Спиърс - от "дете-чудо" до жена без право на самоличност

Бритни Спиърс иска да има още деца. Защо попечителите й го забраняват?


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Няма да се откажем, нито ще се предадем

ПП-ДБ се регистрираха в ЦИК за изборите на 9 юни

12:31 - 24.04.2024
Живот

Олена Грицюк - бежанката от Чернигов, която преведе "История Славянобългарская" на украински

Архитектката сама превежда и оформя Паисиевото издание

11:48 - 24.04.2024
Важно днес

Не МВР, а bTV разпространи още кадри от инцидента с журналиста Димитър Стоянов

И те обаче поставят въпрос дали конфликтът не започва по-рано

11:25 - 24.04.2024
Важно днес

"Зелено движение" даде заявка за своя парламентарна група в новия парламент

Партията се регистрира самостоятелно за участие в изборите на 9 юни

11:24 - 24.04.2024