Патриотичната мечта за най-високо българско знаме започна...с изкоп в Родопите Снимка: © Фондация "Наследство в бъдещето"

Упражненията по български патриотизъм в Родопите продължават, след като там беше направена първата копка по проекта за издигането на 111-метровото българско знаме. За това се похвалиха инициаторите на т.нар. пилон "Рожен" от фондация "Наследство в бъдещето".

Тяхната патриотична мечта е на път да се сбъдне, а тя представлява извисяването на българското знаме на височина от 1430 м, което да е най-високото не само в България, но и в целия Европейски съюз.

Строителните дейности по проекта изглежда са започнали с дупка в земята - при това с размер от 1000 куб. м.

"С първата копка се поставя началото на историческото изграждане на Пилон „Рожен“, като целият процес по издигането му трябва да приключи до началото на месец юли", се казва в съобщение на инициативата.

От него става ясно, че за проекта все така се търсят още пари за реализацията му, като оставащата сума е спаднала от 300 хил. на 200 хил. лв. Тя все така се събира по "спешност" със срок до средата на юни. След като и тези средства бъдат събрани от дарители т.нар. пилон "Рожен" ще достигне забележителната обща сума от близо 1 млн. лв.

Въпреки че финалните средства не са събрани и пилон все още няма, празненствата не са отменени. За откриването на много високото знаме организаторите обещават "най-мащабния спектакъл с исторически картини на живо правен някога у на, шоу-заря и концерт" на Лили Иванова.

Проектът, който се реализира под патронажа на президента Румен Радев, цели да постави рекорд за най-високия пилон със знаме в Европейския съюз, като се опитва да се включи в странна надпревара по родолюбие, в която лидери се оказват Египет, Русия, Саудитска Арабия, Азербайджан и Северна Корея.

На пилона на българския "патриотизъм"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024