Пеевски: Ако няма кабинет, подаряваме България на Путин Снимка: © Булевард България

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски отправи предупреждение към останалите партии в Народното събрание, че ако не се състави "нормално евроатлантическо правителство", "подаряваме България на Путин".

"Това, което правят в момента колегите в парламента, че не можем да изберем председател - ние рушим държавността и отново започваме да търсим спасители. Те няма да се явят. Нека всички колеги да излязат от транса, в който са, да разберат, че рушим държавата, да бъдем отговорни към хората. Парламентът трябва да тръгне", обяви той пред журналисти при втория ден, в който НС не може да си избере председател.

На 20 юни заседанието дори не може да тръгне заради две поредни искания за дълги почивки от ДПС и ГЕРБ, преди въобще номинациите за председател да бъдат обявени.

"Дали ще има, или няма правителство - е тема за след това. Да се извърви конституционната процедура на мандатите - първи, втори, трети, ако не се случи - има избори. Да се опитаме да направим едно нормално евроатлантическо правителство, да запазим пътя на България - не да я подарим на Путин. Помнете днес - ако това не направим, подаряваме България на Путин", каза още той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Технологии

Невниманието на Facebook към защитата на паролите ѝ донесе глоба от 91 млн. евро

Компанията майка на Facebook е осъдена да плати 91 млн. евро глоба

17:27 - 27.09.2024
Важно днес

Служебният кабинет внезапно сменя представителя на държавата в "Лукойл Нефтохим"

Няма мотиви за поисканата от министър Владимир Малинов промяна

16:58 - 27.09.2024
Важно днес

Жилища на терен, отреден за спорт. Кметът на "Триадица" в София е против нов строеж

Проектът е за застрояване на "Мотописта"

15:18 - 27.09.2024