Снимка: © "Илиев и Партньори"

Юристът Петър Илиев бе кандидатът на „Има такъв народ“ за министър на правосъдието, официално обявен от ИТН.

43-годишният Илиев е завършил магистърска степен по право в Софийския университет с пълно отличие и е специализирал английско търговско право и право на ЕС в Бъкингамския университет във Великобритания. Има специализация и по американско право в Ню Йорк. Владее английски, испански и руски език.

Кой е Петър Илиев - "предпоследният" кандидат за премиер на ИТН

Лауреат е на отличието „Адвокат на годината“. То му е връчено от бившия служебен премиер проф. д-р Огнян Герджиков.

Илиев е главен асистент в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, където преподава „Конституционно право“, „Организация на правозащитните институции“ и „Правата на човека в юриспруденцията на българските съдилища“.

Петър Илиев е доктор по право в СУ. Автор е на две книги и над тридесет други научни публикации (статии, студии и др.) по различни юридически въпроси.

Бил е лектор и докладчик в над 30 научни конференции, а също и председател и модератор на множество бизнес конференции, посветени на широк кръг от правни и икономически теми.

Д-р Петър Илиев e основател и управляващ съдружник на Адвокатско дружество „Илиев и Партньoри”, което е носител на авторитетното отличие „Адвокатска кантора на годината“ в България.

Илиев е основател и председател на "няколко уважавани и авторитетни бизнес организации" - Канадско-българската търговска камара, Българската икономическа камара и Карибско-българския бизнес клуб. Бил е зам.-председател на Британско-българската търговска камара.

Д-р Петър Илиев е Почетен консул на Барбадос и ръководи Консулството на Барбадос в Република България. Позицията е разкрита през 2017 година по време на службното правителство на Огнян Герджиков, по предложение на служебния министър на Външните работи Ради Найденов. Найденов е номинация и на Слави Трифонов за същия пост и сега.


Коя е Теодора Генчовска - жената, предложена от Слави Трифонов за министър на отбраната

Кой е Любомир Дацов - експертът по бюджет, който е номиниран за министър на икономиката на ИТН

Коя е д-р Антония Валентинова - кандидатът за министър по ромските въпроси на ИТН

Коя е Мария Бойчинова - кандидатът на Слави Трифонов за министър на финансите


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Даниел Лорер: Варненският кмет е като Елвис Пресли - мислят го за жив, но никой не го е виждал

"Българите в чужбина ще се върнат последни, едва след като оправим държавата"

"Медиана" вдигна ГЕРБ за 10 дни с почти 4%

Резултатите са при избирателна активност от около 35%