Петков и Василев се регистрират за изборите чрез партиите "Волт" и "Средна европейска класа”

Кирил Петков и Асен Василев ще участват на предсрочните парламентарни избори на 14 ноември с регистрацията на партия „Волт”.

Новият им политически проект "Продължаваме промяната" подписва в понеделник коалиционно споразумение, съобщи за БНТ основателят на "Волт" Настимир Ананиев. Новината е потвърдена и от пресофиса на Петков и Василев, които нямаха време да регистрират собствената си партия за вота.

Към коалицията се присъедини и партия "Средна европейска класа".

Бъдещата коалиция ще носи името на проекта на двамата бивши служебни министри - "Продължаваме промяната". От "Волт" не са поставяли никакви условия. "Това са хората, които искат да работят за България. Мисля, че ние във "Волт" имаме много такива хора, които могат да се включат и да помогнат за този проект", заяви Настимир Ананиев.

Партията му ще отстъпи листите си на двамата бивши министри без уговорки, както те самите поискаха. По-рано днес Ананиев обяви, че единственото му условие при преговорите е било „Продължаваме промяната” да не се съюзява с ГЕРБ и ДПС.

Ананиев е бивш депутат от Реформаторския блок и съучредител заедно с Меглена Кунева на партия ДБГ. От местните избори през 2019 г. си сътрудничеше с Мая Манолова. Няколко дни преди разпускането на 46-ото Народно събрание стана ясно, че "Волт" се е отцепила от "Изправи се БГ! Ние идваме".

Ананиев подчерта пред БНТ, че от "Волт" са съгласни и с другото важно условие, поставено от Петков и Василев, а именно да не се искат пари и места в листите. Доволни са, че ще се търси прозрачно финансиране на бъдещата коалиция.

Петков и Василев представиха новия си проект в неделя – 19 септември – и казаха, че преговарят със 7-8 партии, които да поставят под формата на коалиция за явяване на изборите. Заявиха, че искат да работят само с хора, които не са били в повече от една партия преди участието си в „Продължаваме промяната“.

В понеделник съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов поиска съвместно явяване на парламентарните избори между ДБ и „Продължаваме промяната“.

Христо Иванов иска съвместно явяване на изборите с Кирил Петков и Асен Василев



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024
Важно днес

Тагарев отрече да е бил "ябълката на раздора" в провалените преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ

През последните седмици от ГЕРБ интензивно настояваха за смяната на военния министър при евентуалната ротация.

10:27 - 29.03.2024