ПИМК блокира опита на БФС да премести мач на националите в Пловдив

Намерението на Изпълкома на БФС да измести квалификационния мач на националите от София в Пловдив се сблъска с несъгласието на строителната компания ПИМК, която прави основния ремонт на стадион "Христо Ботев".

От консорциума, който работи по "Колежа", предупреждават, че той не е готов да приеме спортно събитие.

Те твърдят, че в периода 13 - 20 ноември "е непрепоръчително" да се провеждат мачове, защото са предвидени монтажни дейности на тежки ферми от стоманената покривна конструкция на козирката.

"ДЗЗД "Колежа" не може да гарантира безопасността на строителната площадка, която включва сектори А, Б и Г на стадиона, както и прилежащата им външна инфраструктура", казват те.

В момента стадионът не отговаря и на изискванията на УЕФА за срещи на национални тимове за Евро 2024 заради осветлението си.

Прекъсването на графика за монтиране на покрива може да доведе и до неизпълнение на договора за строителството на стадиона.

Местенето на мача България - Унгария от София в Пловдив, и то при закрити врата, беше решено от БФС заради опасения от готвения протест на феновете.

Това решение вече се сблъсква с масова съпротива, като протестиращите заявиха готовност да се съберат и в Пловдив, за да поискат оставката на Боби Михайлов.

БФС премести мач на националите в Пловдив заради страх от протест. Сега протестът се премести в Пловдив.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024