Пламен Абровски напусна ИТН, но и той намери място в служебната власт Снимка: © pp-itn.bg

Бившият депутат от "Има такъв народ" (ИТН) Пламен Абровски става съветник на министъра на земеделието Явор Гечев. Това съобщи самия той в профила си във Фейсбук.

Така Абровски става поредния кадър от партията на Слави Трифонов, който влиза в служебната власт. По-рано място там намериха и други лица от ИТН. Бившата външна министърка в кабинета "Петков" Теодора Генчовска стана зам.-министър на отбраната. Велислава Петрова запази поста си на зам.-министър по външните работи, а Любомир Каримански беше назначен като съветник на министъра на финансите.

В края на октомври Пламен Абровски съобщи, че напуска "Има такъв народ", но остава "приятел" на партията и на "хилядите страхотни хора" в нея. Той беше депутат в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание, бивш председател на парламентарната комисия по земеделие и номинация за аграрен министър в неосъществилия се кабинет на Трифонов от юни 2021 г.

Сега Абровски на практика се връща на едно от старите си работни места, тъй като е бил служител в Министерството на земеделието и по времето на ГЕРБ.

"Скъпи приятели, след три парламента (независимо колко кратки), след председателстване на две комисии по земеделие, храни и гори, дойде време да се върна към експертното начало. Благодаря на Министъра на земеделието Явор Гечев за признанието и поканата да бъда негов съветник", написа Абровски в профила си във Фейсбук.

Преди дни още няколко знакови лица от партията на Трифонов обявиха, че се разделят с нея. Това направиха бившият председател на НС Ива Митева, както и неуспелият кандидат за ръководител на БНБ Любомир Каримански. Последният беше назначен на работа в Министерството на финансите малко след изборите през октомври, а Митева се върна на предишния си пост като директор на правната дирекция в парламента.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

галерия

ИКЕА почита Часа на Земята с VÄXELBRUK - колекция, създадена от униформи на служители

ИКЕА рециклира униформите на служителите си от цяла Европа за текстилната колекция

13:50 - 19.03.2024
Важно днес

Врачанският митрополит Григорий ще ръководи Синода до избор на нов патриарх

Той ще организира изборите за наследник на патриарх Неофит

12:41 - 19.03.2024
Важно днес

Преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ са временно прекъснати

Радев се срещна с турския и американския посланик, докато чака отговор за мандата

11:59 - 19.03.2024
Европейски дневници

Резолюция на ЕП зове през 2024 г. България и Румъния да влязат в Шенген и по суша

Призивът е записан в резолюция на Комисията по петициите

11:11 - 19.03.2024
Политика

Как Виктор Орбан уговаря предизборни срещи в Москва на словашкия премиер

През 2020 г. тогавашният премиер на Словакия Петер Пелегрини моли унгарския министър-председател Виктор Орбан да действа като посредник между него и Кремъл.

10:24 - 19.03.2024
Важно днес

САЩ добавиха политик и прокурор от Северна Македония към "черния списък" за корупция

Кандидат за президент и бивша прокурорка са със забрана да влизат в страната

10:05 - 19.03.2024
Важно днес

Третият човек в йерархията на "Хамас" е убит, твърди Вашингтон

Иса е и един от военните ръководители на кървавото нападение от 7 октомври, при което обявената от САЩ и ЕС за терористична организация "Хамас" уби над 1000 души

09:34 - 19.03.2024