И Любомир Каримански се спаси от "Има такъв народ" Снимка: © Булевард България

Бившият депутат от "Има такъв народ" (ИТН) Любомир Каримански е поредното име, което се разделя с партията. Новината съобщи самият той в интервю пред Нова телевизия, като посочи че е изпълнил задълженията към политическата формация на Слави Трифонов и всъщност никога не е бил неин член, а е бил избран от гражданската квота.

Думите му са почти идентични с тези на бившия председател на Народното събрание Ива Митева в четвъртък, когато тя обяви, че напуска "Има такъв народ". В последно време съставът на партията все повече оредява. В началото на ноември бившият депутат Андрей Михайлов обяви, че напуска ИТН и вече не е нейн член.

Любомир Каримански беше кандидат за ръководител на Българската народна банка (БНБ), но така и не беше избран за такъв, след като не получи подкрепата от партньорите в тогава управляващата четворна коалиция.

Въпреки, че беше кандидат за народен представител на изборите през октомври от ИТН, Каримански най-изненадващо бе назначен на трудов договор като съветник в Министерството на финансите, за да помага на служебния финансов министър Росица Велкова.

Пред Нова телевизия той казва, че в момента не вижда пред себе си път в политиката, която според него се нуждаела от ярки лидери, каквито в момента нямало. Като съветник във финансовото министерство той коментира и внасянето на т.нар. удължен бюджет в Народното събрание, като изтъкна, че служебният кабинет спазва това, което е предвидено съгласно закона.

"Ние, като служебен кабинет, спазваме това, което е предвидено в закона на публичните финанси, но в същото време нека политиците бъдат отговорни и да работят в посока формирането на устойчиво правителство", обясни Каримански.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Текстове от партньори

Пет отличия спечели А1 на PR Приз 2024

Екипът на „Корпоративни комуникации на А1 участва с шест кампании

15:11 - 23.05.2024
Важно днес

Русия удари Харков с 15 ракети C-300, най-малко 7 души са загинали

Местните власти съобщават за 16 ранени при атаките

13:49 - 23.05.2024
Млада България

Епидемия ли е самотата сред младите българи: има ли Gen Z проблем?

Епидемията на самотата не прави изключения, а засяга всички - в това число и младите хора в България. Но до каква степен?

13:25 - 23.05.2024