Porsche-то на българските ,,гангстери" отново по улиците на София Снимка: © Том Уитли / Type7

Списанието на Porsche Type7 засне фотосесия на рядък модел по улиците на София. Става въпрос за реставрирано Porsche PTS White Pearl 993 Turbo, автомобил от 1998 г. На кадрите той се вижда по бул. Витоша, бул. Сливница, пред квартален магазин, изоставено помещение за авточасти и още.

По-интересното е описанието на фотографа Том Уитли, който се заема със задачата да заснеме и представи колата на фона на българската столица.

,,90-те години (на миналия век) в София, България. Време на промени, на възможности и на хора, които са готови да се възползват от тях. Нови бизнеси, измамници, гангстери, олигарси, може би нямаше друго място, което да предлага толкова много хаос.", пише Уитли.

,,Новите пари доведоха до показност и нов стил - руски барок. Ето къде се намираме сега с този PTS White Pearl 993 Turbo"

,,Той е бил собственост на няколко известни фигури в страната. Колата става свидетел на всичко.", продължава Уитли без да споменава въпросните фигури.

,Днес България няма нищо общо с това, което беше преди 10 години. Но ако знаете къде да търсите, все още можете да видите гледки, напомнящи за 90-те години - в магазините за авточасти, много от които остават почти непроменени и подхранват често непризната култура на самоделни коли. Градът продължава да я поддържа, откакто завесата падна."

Уитли завършва това, че моделът е реставриран от Sofia Monaco Werk - компания за реставрация на автомобили Porsche, базирана в София и Мюнхен.

Рекламата на първата в света бронирана електрическа лимузина е снимана на жълтите павета


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024