ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев, която започва да се разпада Снимка: © Screenshot

Съпредседателите на ПП-ДБ Кирил Петков и Христо Иванов обвиниха Бойко Борисов, Делян Пеевски и Румен Радев в "тайна координация", която е започнала да се разпада заради конфликта около контрола на МВнР.

"Защо беше сложен този външен министър (Стефан Димитров, б.р.)? Не може да се каже, че Борисов не го е знаел или Пеевски не го е знаел. Да, Даниел Митов има нормални европейски визии за външната политика. Добре. Обаче явно е имало договорка. и сега изведнъж президентът казва: "Моята част от договорката къде е? Защо ми махате външния министър?", коментира Кирил Петков пред журналисти в Народното събрание.

Той посочи Владимир Малинов като друг елемент от взаимната договорка на ГЕРБ и Радев като човек, пряко свързан с изграждането на "Турски поток" през България.

Петков попита и защо ГЕРБ бранят стария служебен кабинет на Румен Радев, като забавят разглеждането на скандалния договор с турския газов гигант "Боташ", сключен от бившия енергиен министър Росен Христов.

Христо Иванов (ДБ) атакува Радев, като му напомни, че по време на консултациите с партиите в началото на април президентът твърдеше, че не може да се намесва в състава на служебното правителство - но сега отказва да смени външния министър.

Иванов попита задочно Радев как може да не повдигне въпрос за избора на Калин Стоянов за МВР или за "скрития корупционен участник - Сарафов" през ръководството на Министерството на правосъдието. Той попита и как Росен Карадимов беше избран за министър на иновациите.

"Въпросът е дали ГЕРБ ще позволят да бъдат вкарани в тази сглобка, която Пеевски в момента програмира с тази скрита архитектура на служебното правителство", коментира Христо Иванов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нацистко парти в скъп курортен бар шокира Германия

"Германия на германците. Чужденците - вън" и хитлеристки поздрави провокираха разследване на службите за сигурност

17:36 - 24.05.2024