ПП-ДБ: Пеевски и Борисов получиха това, което искат. Сега не може да се правят на жертви.

Бившият премиер Николай Денков посвети откриващата реч на ПП-ДБ на отговорността на ГЕРБ и ДПС за свалянето на последните две правителства и довеждането на държавата до предсрочни избори.

"ГЕРБ и ДПС получиха точно това, което искаха - възможност за правителство с решаващата дума на Пеевски и Борисов. Сега е време да поемат политическата отговорност, защото няма зад кого да се скрият. Длъжни са да вземат решения, а не да се правят на жертви, след като получиха това, което искат", каза той пред Народното събрание.

Той напомни за това, че ПП-ДБ успяваха единствени да съставят правителство със свой мандат в последните години.

"Тези правителства бяха сваляни със задружните усилия най-вече на ГЕРБ, ДПС и ИТН. Не защото тези правителства работеха лошо - те придвижиха България нагоре до средноевропейските нива в пъти по-бързо. Но нашите правителства бяха свалени, за да може Борисов и Пеевски да тиражират лъжата, че само те могат да управляват", каза още той.

ПП-ДБ ще бъде опозиция, като ще подкрепя евроатлантическите решения на Народното събрание, но ще продължава да работи по основните си приоритети, които бяха обявени и в неподписания меморандум от ГЕРБ - сигурна икономическа среда, борба с корупцията, съдебна реформа, промяна на регулаторите.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024