ПП-ДБ ще мисли какво да прави с ГЕРБ, не изключва оставка на правителството Снимка: © Screenshot

Проблемите между двете управляващи формации продължават, като днес в парламента от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) дори заговориха за оставка на правителството.

Парламентарната група така и не влезе в пленарната зала в знак на протест срещу поведението на ГЕРБ през последните няколко дни, като уличи партията на Бойко Борисов, че се опитва да формира скрито мнозинство с ДПС и "Възраждане". Пример има и от днес - ГЕРБ и ДПС форсираха днес приемането на правила за избор на гуверньор на БНБ и председател на Сметната палата. От ПП-ДБ акцентираха върху смяната на Иван Гешев с Борислав Сарафов, проваленото изслушване на правосъдния министър Атанас Славов в зала и в комисията по правни въпроси, което беше саботирано именно от ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", и др..

От ПП-ДБ смятат, че е нарушена и първоначална договорка за това всички кандидати за ръководители на регулаторните органи да бъдат внимателно обсъждани и да са с безупречна репутация.

"Ако някой си мисли, че докато имаме правителство... това ще бъде цената: че всички регулатори ще бъдат заменени с това скрито мнозинство на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", много се лъже. Няма как да дадем контрола на това мнозинство без обсъждане, прикрито и набързо", заяви Кирил Пектков.

Той обяви, че цялата им парламентарна група свиква днес съвещание, на което да решат какво да правят, ако нарушаването на договореностите от страна на ГЕРБ продължи.

"Даването на оставка потенциално е възможен резултат”, заяви Петков.

Само няколко минути по-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази своите съмнения за това, че изобщо ще се стигне до ротация на кабинета - какъвто е първоначалният план на двете най-големи парламентарни групи.

Борисов не вярва, че ще има ротация на правителството


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Технологии

А1 спечели четири отличия във вечерта на наградите 

Кампанията "Интернет за всички" за безопасна интернет среда за децата също получи приз

17:37 - 17.05.2024
Живот

На тъмно: Сърбия подари знакова сграда на зетя на Тръмп, за да построи хотел

Властите твърдят, че не са продавали, а са отдали терена под наем за 99 години

16:44 - 17.05.2024
Важно днес

Румен Радев: Не виждам основание за промени в ръководството на НСО

Президентът очаква извънредното заседание на НС да се превърне в "предизборна трибуна"

15:27 - 17.05.2024
Текстове от партньори

Хипертонията: откриване, наблюдение и контрол

14:42 - 17.05.2024