Предисторията на "Бриджъртън" за кралица Шарлот е новият хит на Netflix Снимка: © Netflix

Стрийминг гигантът Netflix изглежда успя да реализира нов хит. Това е сериалът "Queen Charlotte", който влезе в списъка с най-гледани сериали на цели 91 държави и го оглави в 76 от тях.

Предисторията на "Бриджъртън" е събрала общо 148,28 млн. часа гледане в световен мащаб през четирите дни след премиерата си на 4 май, показват данни от вътрешното измерване на платформата. Това показва, че франчайзът "Бридъжртън" продължава да бъде огромен успех за компанията.

Това е четвъртата най-добра премиерна седмица за който и да е сериал в платформата тази година. Сериалът се нарежда до рекордите от премиерата на втори сезон на "Ginny & Georgia" (180,47 млн. часа), "The Night Agent" (168,17 млн. часа) и третия сезон на "Outer Banks" (154,97 млн. часа).

Кадър от сериала "Кралица Шарлот"

"Queen Charlotte" има по-малък брой епизоди от останалите продукции - само шест и по-кратко времетрание, затова успехът му наистина е забележим.

Сериалът е създаден от популярната сценаристка и продуцент Шонда Раймс и проследява историята на младата Шарлот, която пристига в Англия, за да се омъжи за младия крал Джордж, като бракът им поставя началото на т.нар. "Голям експеримент", който води до разнообразното общество от епохата на Регентството.

Освен интереса на зрителите, продукцията спечели и признанието на критиката, като някои го наричат "най-добрият сериал от поредицата за Бридъжртън" досега. Той е планиран като лимитиран сериал, но създателката му разкри пред "Entertainment Weekly", че не изключва възможността за продължение.

"Имаше вече такива въпроси, но все още не съм водила разговори за това. Бих могла да живея с Шарлот и Джордж завинаги, но ние разказахме една много специфична, затворена история, която според мен е завършен разказ за тази сложна, несъвършена любов. Но не изключвам нищо, защото никога не се знаеш", каза Раймс.

"Queen Charlotte" има шанса да влезе в историческата топ 10 класация на Netflix за всички времена. В момента на 10-о място е друг сериал на Раймс - "Inventing Anna", който за първите 28 дни е събрал 511,92 млн. часа гледаемост в световен мащаб. Предисторията на "Бриджъртън" вече е изминала 29% от пътя до този брой само за първите си четири дни.

Сериалите, които ще гледаме през май 2023


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кабинетът на Нетаняху реши да спре дейността на "Ал Джазира" в Израел

Тел Авив аргументира решението си с мотива, че катарската телевизионна мрежа застрашава националната сигурност.

15:33 - 05.05.2024
Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

Непълнолетното момче се е предало на полицията в Дрезден в присъствието на родител.

12:59 - 05.05.2024
Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024