Представете си: два автобуса катастрофират и 109 български граждани умират Снимка: © Getty Images

Трагедия! Два препълнени междуградски автобуса катастрофираха вчера. Всичките 109 пътници, български граждани, са загинали.

Представете си, че това беше истинска новина. Представете си ужаса, труповете, медиите и близките на загиналите. И прочетете пак истинската новина, че вчера са загинали 109 души с Covid-19.

Представете си медиите, които канят експерти. И експертите, които казват, че катастрофа няма. Че челните удари са просто физическо явление, а смъртта е продължение на живота. Че българската нация е болна и е естествено загиналите да не издържат на удара. И че – да, по-добре някои да умрат, но да не ни задължават да си слагаме колани, защото коланите са оковите на тиранията. Вързаният човек не е свободен човек. Коланите са дискриминация, защото човек сам трябва да е господар на тялото си.

Представете си, че държим децата вкъщи, за да не ги бутне автобус на пътя. Спираме ги от училище - за една, за две, за три години.

Сега си представете Ричард Алибегов, който протестира срещу несъществуващите мерки. “Стотици хиляди” щели да останат без работа, понеже заведенията ще работят на закрито с 50% капацитет.

Представете си Чорбанов, за чиято партия Ковид е “първи приоритет“, но той смята, че ваксините не са ваксини. А са “средство за третиране“. Че той е направил много ваксини, ще прави още, а Pfizer и Moderna, Astra Zeneka и другите са нещастни аматьори. Ние мислим, че тоягата не е тояга, a също е средство за третиране.

Представете си сега Мангъров, който казва, че преболедувалите не се заразяват и не носят вируса, докато ваксинираният заразява и неминуемо ще се разболее. Както написа някой - за първи път в човешката история можем да предаваме заболяване, което нямаме, на тези, които са имунизирани срещу него.

Г-г-грипче.

Представете си държава, която дарява 200 хиляди непотърсени ваксини, докато губи 109 души за един ден от предотвратимо заболяване. Представете си лекар, който пръска ваксина във въздуха, за да издаде фалшив сертификат.

“Но разбира се, за нас, които разбираме живота, числата са признак на безразличие.”, казва Малкият принц.

109, 110, 111… - И това ще мине, само трябва силно да стиснем очи и да запушим уши.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Романът "Времеубежище" на Георги Господинов ще се изучава в New York University

"Времеубежище" ще бъде изучавам в курса на университета "Романът днес".

18:24 - 09.12.2023
Живот

2000 бота са били активизирани, за да възхваляват съдържание, свързано с COP28

Ботове действаха и по-рано тази година, когато защитаваха спорното домакинство на ОАЕ

17:04 - 09.12.2023
Важно днес

Кирил Петков: Kоординацията между ГЕРБ и ДПС е толкова сериозна, че те действат почти като една структура

Петков обяви, че не приема обвиненията в безпринципност

15:35 - 09.12.2023
Живот

Защо Time избра Тейлър Суифт за човек на година?

Няколко дни след обявяване на победителя, TIME публикува мотивите за избора си.

14:17 - 09.12.2023
Спорт

Седмица в паралелната вселена: Гонзо представи книга и всичко е точно  

Да представяш „нова философия за футбола“ е направо цинично. А да искаш още 3-4 години за работа - нагло.

13:00 - 09.12.2023
Важно днес

Олена Зеленска: Спирането на финансовата помощ за Украйна означава просто, че ще умрем

Преди дни Сенатът на САЩ блокира милиарди долари нова помощ за Украйна

12:06 - 09.12.2023
Живот

Ректорът на "Харвард" се извини за противоречивите си изказвания

Преди дни Гей отказа да отговори на въпроса дали призивът към геноцид над евреите представлява нарушение спрямо правилата

10:49 - 09.12.2023