Пресният ремонт до Народното събрание вече се наводни

Поредният случай на некадърно строителство превърна ремонтирания тротоар между Народното събрание и подлеза на СУ "Св. Климент Охридски" в малко езеро.

Шахтите на късата отсечка край жълтите павета явно не могат да поемат водата от дъжда. Новопосадени дръвчета са потънали в локвата, която е направила входа към подлеза непроходим.

Наводненият участък пред частния клуб The Residence беше ремонтиран само преди два месеца като част от по-големия проект за пренареждане на паветата на площад "Народно събрание".

Фирмата-изпълнител "Трейс" беше глобена със 100 000 лв. заради опропастената настилка, която тепърва ще трябва да се ремонтира повторно с експериментални технологии.

Кметът на район "Средец" Трайчо Трайков съобщи, че е разговарял със зам-кмета на Столична община инж. Ангел Джоргов за аварията край подлеза - и е подал сигнал до Центъра за градска мобилност заради неправилно паркиращите автомобили по тротоара.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия удари Харков с 15 ракети C-300, най-малко 7 души са загинали

Местните власти съобщават за 16 ранени при атаките

13:49 - 23.05.2024
Млада България

Епидемия ли е самотата сред младите българи: има ли Gen Z проблем?

Епидемията на самотата не прави изключения, а засяга всички - в това число и младите хора в България. Но до каква степен?

13:25 - 23.05.2024
Важно днес

Норвегия забрани руски туристи да пресичат границата ѝ

Изключения ще има само, ако посещават близки роднини

09:23 - 23.05.2024