Принц Хари искал да интервюира Путин за "травмите от детството му" в подкаст за Spotify Снимка: © Getty Images

Рязкото прекъсване на отношенията между Spotify и принц Хари освети странните идеи, които синът на британския крал се е опитвал да предложи като концепция за подкаст.

Сред тях се оказва желанието на Хари да води интервю с Владимир Путин на тема "травмите на детството".

Това твърдят източници, цитирани в статия на Bloomberg по повод скандала около прекратения договор на принца и аудиоплатформата.

Договорът на Хари и съпругата му Меган Маркъл с компанията беше сключен преди три години, като предвиждаше няколко различни подкаст-серии, продуцирани и водени от двойката. За този период, едва 12 епизода виждат бял свят - всички те са от поредицата Archetypes, чийто автор беше Меган Маркъл.

Репортерът на Bloomberg Ашли Карман е разговаряла с хора, запознати с преговорите между Хари и Spotify, които разкриват смущаващото разминаване между визията на принца за евентуалния му подкаст и... реалността.

Идеите му изглеждат, меко казано, наивни. Естествено, не се осъществяват. Но са показателни за рисковете, които дигиталните платформи поемат в опита да си осигурят скъпоструващи договори с популярни личности без опит и без конкретни идеи как се прави слушаема / гледаема медийна продукция.

Според източниците на Карман, Хари е разговарял с множество продуценти и продуцентски компании, за да обсъди концепции за свое предаване.

Хари е изслушвал разнообразни идеи от професионалистите, но преди всичко е държал на своите собствени теми - включително намерението му да направи подкаст за травмите от детството.

Предложението на принца е било да направи серия от интервюта със събеседници като Владимир Путин, Марк Зукърбърг и Доналд Тръмп, които да разказват за детските си години и за това как преживяното тогава е довело до формирането им като личности.

Хари е разработил и идея за подкаст, който да се фокусира върху темата за бащинството. Третият му проект е предполагал създаване на отделни епизоди, посветени на големи обществени теми - от климатичните промени до религията.

За последното - Хари се е надявал, че ще може да покани папа Франциск като свой събеседник.

Някои от хората, с които принцът е обсъждал тези идеи, са били озадачени от намеренията му - най-малкото защото хора като Путин или Зукърбърг рядко дават пространни интервюта по теми от персонален интерес, още по-малко за ранното им възпитание и личните им детски травми.

В крайна сметка принцът не успява да произведе нито един подкаст от списъка, който е опитвал да прокара като част от сделката си със Spotify. A договорът му беше прекратен "по взаимно съгласие".

Съмненията в сериозността на Хари и Меган бяха засилени и от крайните критики на подкастъра Бил Симънс, който ги нарече "мошеници" и намекна, че някой ден може да разкаже за "най-добрите идеи", споделени от принца в абсурден разговор по Zoom.

Преди няколко месеца Симънс коментира, че се срамува от факта, че дели платформа заедно с Хари.

"Какво прави този човек? Въпросът е: какъв е талантът ти? Защо трябва да те слушаме? Родил си се в кралско семейство и си го напуснал... Продаваш документални филми и подкасти, но никой не се интересува от това, което имаш да кажеш, освен ако не говориш за кралското семейство - и просто се оплакваш от тях", коментира още той в шоуто си.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024