Проектокабинет на ПП-ДБ ще има не по-рано от 2 май Снимка: © Булевард България

Списък с предложения за министри от ПП-ДБ ще бъде представен едва в началото на следващата работна седмица - т.е. 2 май - а не през уикенда, както настояваше ГЕРБ.

Това стана ясно от думите на съпредседателя на "Промяната" Кирил Петков пред журналисти в Народното събрание.

Той нито потвърди, нито отрече евентуални намерения за участие в изпълнителната власт и нарече "само слухове" изтеклите неофициално непълни списъци с предложения за министри с кандидат-премиер Николай Денков.

"До следващия вторник всякакви имена, които ще чуете, са само слухове. Ние сме в момента в процес на вземане на политическите решения с всичките органи на нашите партии в нашата коалиция. Този процес няма да свърши до следващия вторник. Дотогава няма да се занимаваме с никакви слухове, с никакви имена и няма да се съобразяваме с чужди графици", каза Петков в парламента.

Малко по-рано депутатът от ГЕРБ Тома Биков обяви за "абсурдно и нелепо" да се очаква, че партията ще гласува доверие за кабинет, чиито вицепремиери по финансите и службите за сигурност са Асен Василев и Кирил Петков.

Николай Денков обаче смята, че и двамата съпредседатели на ПП имат място в изпълнителната власт, а бъдещото правителство може да включва партийно ангажирани лица.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024