Съдът пусна на свобода прокурора от Перник Бисер Михайлов

Софийският градски съд освободи и остави без мярка за неотклонение прокурора от Окръжната прокуратурата в Перник Бисер Михайлов. Той беше задържан в петък по обвинения в домашно насилие, но малко повече от 24 часа е пуснат на свобода.

БНТ посочва, че аргументът за решението на съда, че на този етап от разследването не може да се установи категорично, че Михайлов е извършителят на побой над съпругата си.

Самата тя отрече по-рано да е ставала жертва на домашно насилие и обясни случилото се като "обикновен битов" скандал, а травмата ѝ била от падане по стълбите.

"Категорично не съм жертва на домашно насилие. Снощи се случи просто обикновен спор, който прерасна в скандал и мога да кажа, че е обикновено битов скандал, който го има във всяко семейство.... Мисля, че се спънах, загубих равновесие и паднах", каза Биляна Михайлова в интервю за Нова телевизия.

Пред съда прокурорът от Перник даде подобно становище:

"Никога не съм бил опасен. Никога не е имало тежки скандали, драматични, между нас. Жена ми е в тежко емоционално състояние заради синът ни. Никога не съм я удрял! Това е смехотворно обвинение", каза той, цитиран от БНТ.

В съдебната зала защитата твърди, че конфликтът между Михайлов и съпругата му възникнал заради неубедителното представяне на дъщеря им в училище. Двамата се скарали, а след като чуло кавгата момичето подало сигнал на 112, след което пристигнала полиция.

Бисер Михайлов е бащата на Васил Михайлов - станал известен като "прокурорския син" от Перник, който е подсъдим за няколко побоя. Отделно се води разследване срещу него за закана за убийство, отправена към бившата му приятелка. В момента той е под домашен арест.

Съпругата на прокурора от Перник - Биляна Михайлова Съпругата на прокурора от Перник отрича да е жертва на домашно насилие


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Д-р Чернев, д-р Чернева и лекарската грижа такава, каквато трябва да бъде

Срещаме се с две от тези екзотични птици като част от партньорството ни с Dr. Oetker

09:17 - 04.05.2024
Важно днес

Врачанският митрополит Григорий ще води литургията за Възкресение Христово

Тя започва в 23,30 на Велика събота в храма "Св. Александър Невски"

08:52 - 04.05.2024
Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024