Протест освирка Калин Стоянов и поиска оставката му, той благодари за подкрепата на колеги Снимка: © BoulevardBulgaria.bg

Десетки протестиращи се събраха пред МВР, за да поискат оставката на вътрешния министър Калин Стоянов. Демонстрацията е организира на от БОЕЦ.

Събралите се граждани обявиха, че ако избраният за служебен премиер Димитър Главчев не се откаже от номинацията на Стоянов за служебен министър, утре протест ще има пред Министерския съвет.

Сега протестът е оставка на Калин Стоянов за честни избори, утре ще се казва оставка на Главчев и Калин Стоянов за честни избори,“ казват организаторите на демонстрацията.

Председателят на БОЕЦ Георги Георгиев е поискал и среща с Главчев, като твърди, че разполага с "данни, видеоматериали, документи и свидетелства за личното участие на Калин Стоянов в покровителство на конкретни схеми и лица за купуване на гласове".

От сдружението обвиняват вътрешния министър още за допускането на полицейско насилие и незаконни арести по време на протеста срещу БФС през ноември 2023 г., назначенията на спорни началници в Гранична полиция и дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР и др.

Докато под прозорците на министерството десетки искаха оставката на Стоянов, той слезе при група цивилни, които се бяха събрали на около 100 метра от протеста, като заяви: „Слизам да благодаря за подкрепата на колегите“.

„Няма да позволя на някой да ми нарежда кой, къде и какъв пост да заема,“ каза Стоянов, но отказа да отговаря на журналистически въпроси, свързани с твърденията, че той е сред хората, оказвали натиск върху главния секретар Живко Коцев да подаде оставка.

Не пожела да коментира и снимките, които изтекоха в медии като ПИК, нито да отговоря на въпроси по темата.

Калин Стоянов си тръгна от района на протеста под сериозна охрана.

Живко  Коцев Пресцентърът на МВР спря медийно участие на Живко Коцев по bTV

Борислав Сарафов Четирима едновременно са оказвали натиск върху Живко Коцев, Денков внесе сигнал


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024
Важно днес

Пребиха водача на листата за ЕП на социалистите в Германия

Матиас Еке е бил нападнат и пребит от четирима души

14:27 - 04.05.2024
Култура

Защо масовата култура е станала толкова скучна

Какво стана с големите културни пробиви и как специфичното знание спря да е ценно

13:10 - 04.05.2024