Путин се появи в Крим за първи път от 3 години, за да посети детски център Снимка: © NEXTA

Руският президент Владимир Путин изненадващо пристигна в Крим, за да отбележи девет години от незаконното анексиране на полуострова.

Руската държавна телевизия показа кратък клип на небрежно облечен Путин, който се разхожда с група официални лица. Той е посетил училището по изкуства и детския център Корсун“ край Херсонес Таврически, съобщава "Медуза".

Това изглежда е показна реакция в отговор на заповедта за арест, която Международният наказателен съд издаде срещу него в петък. Съдът в Хага го обвинява, че той е отговорен за отвличането и незаконното депортиране на деца от Украйна в Русия след началото на войната.

Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев отбеляза, че посещението на Путин не е било планирано и че президентът "знае как да изненадва“.

"Днес щяхме да открием детско училище по изкуствата в Херсонес. Всичко беше готово за видеоконференция и доклад до президента чрез специални телекомуникационни средства. И Владимир Владимирович (Путин) дойде. Сам. Шофирайки", е цитиран да казва каза Развозжаев.

Путин е пристигнал със самолет, като е изминал 1821 км от Москва до Севастопол - най-големия град в региона. Това е първото му посещение в Крим след пълномащабното нахлуване на руските войски в Украйна. За последен път той посети полуострова през ноември 2021 г.

Междувременно от NEXTA се усъмниха дали това наистина е Путин или може да става въпрос и за двойник.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Компроматите срещу Борисов и тези срещу Коцев идват от едно и също място

Снимките с пачките на Борисов от преди години са извадени от същите служби, които той не иска да реформира днес, коментира Петков

17:54 - 14.04.2024
Важно днес

Александър Йоловски се оказа съветник на настоящия ресорен министър

Разкритието направи самият Йоловски в телевизионно интервю за БНТ.

14:38 - 14.04.2024
Важно днес

САЩ и Великобритания ограничават търговията с руски метали

Смята се, че този ход може да навреди на Русия икономически, тъй като тя е ключов износител на метали.

11:22 - 14.04.2024
Важно днес

Критично остава състоянието на простреляното в главата дете

Простреляното в главата дете е настанено в реанимацията на болница "Пирогов" за интензивно лечение и активно наблюдение.

09:38 - 14.04.2024
Важно днес

Иран изстреля 300 дрона и ракети по Израел, 99% от тях са свалени (Обновена)

Иран започна военна операция срещу Израел

23:58 - 13.04.2024