„Това е театър за наивници. Знам много добре откъде идват атаките към мен и семейството ми“ – по този начин президентът Румен Радев отговори на премиера Бойко Борисов по повод скандала около 17-годишния си син, който бе проверен от полицията след участие в младежко събиране.

„Категорично не приемам да се намесват семейства в тази битка, която се води. Знаете, че протестите на българите са закономерен резултат от политиката на министър-председателя. Те протестират под прозорците на властта, но там няма никой“, каза Радев пред журналисти в Плевен.

Вчера Борисов коментира казуса с Георги Радев с думите: „Оставете го на мира. Не ви ли е срам да правите така с децата?". Точно тези реплики Радев обяви като "театър".

Правителството участва в идентифицирането на 17-годишния син на президента, като самият здравен министър Костадин Ангелов коментира преди дни, че именно Георги Радев е един от участниците в парти, на което са повикани служители на МВР и РЗИ.

Борисов за сина на президента: "Оставете го на мира, не ви ли е срам"

В неделя държавният глава участва в ритуала по зарязване на лозята в Плевен по повод празника Трифон Зарезан. Той сравни лозарството с политиката.

„Лозето не ще молитва, иска мотика. Така е и с българската политика. Трябва умно да зарежем „българското лозе”, така че да дадем шанс на най-добрите филизи и да изрежем излишните, ако искаме да има плод. По отношение на всички тези коалиции, които текат в момента - трябва да мислим кой ще бъде най-добрият купаж, за да даде добър резултат”, заяви Радев.


Христо Иванов: Ако БСП подкрепят смяната на главния прокурор и ВСС, може да гласуваме с тях


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Украйна се прицели в руските сили, които стрелят по и от АЕЦ "Запорожие"

Зеленски определи тези войници като "специална цел"

Салман Рушди вече не е на командно дишане и може да говори

Писателят бе нападнат по време на своя лекция

Почина поетесата Екатерина Йосифова

Българската писателка си отиде на 81 години

Консерваторите в САЩ пускат свое приложение за запознанства за "хора с правилно разбиране за света"

Потребителите от женски пол ще могат да получат безплатни премиум акаунти, но мъжете ще трябва да си платят за него