Радев: Преди 5 г. Борисов се скри под полата на Цачева, сега се крие под тогата на ректора Снимка: © Булевард България

Президентът Румен Радев направи първо публично изказване, след като ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков обяви, че ще се кандидатира за държавен глава на изборите на 14 ноември.

"Преди пет години Борисов се скри под полата на Цачева, сега се крие под тогата на ректора", заяви пред журналисти Радев в отговор на подкрепата към Герджиков от страна на ГЕРБ. Коментара си държавният глава направи по време на посещение на Специализираната болница за рехабилитация на деца "Света София"

На президентските избори през 2016 г. Радев победи издигнатата от ГЕРБ Цецка Цачева с близо 60% подкрепа на балотажа.

Президентът, който вече беше издигнат от инициативен комитет за втори мандат, беше призовал лидера на партията Бойко Борисов да се изправи срещу него на президентския вот и така "да удържи на думата си"

Герджиков също ще бъде издигнат от инициативен комитет и ще бъде подкрепен от ГЕРБ, но и от други партии. Самият той обяви, че няма да откаже подкрепа от нито една страна и иска да бъде "обединител на целия български народ". Добави още, че преди 5 г. също получил покана за участие в президентските избори "от една от големите партии".

Междувременно Тома Биков от ГЕРБ коментира във Facebook, че "проф. Анастас Герджиков е истинска алтернатива на Румен Радев". "Той е човек, който не иска да е силен, а да е разумен. Който не иска да му козируват, а да го уважават. Който не дава команди, а задава посоки на движение", пише още доскорошният депутат.


Анастас Герджиков: Преди 5 г. една от големите партии ме покани да участвам в президентските избори

Кой е проф. Анастас Герджиков - ректорът на Софийския университет, който се кандидатира за президент


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024