Радостин Василев даде сигнал за бунт срещу "коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ" Снимка: © Screenshot

Бившият министър на спорта Радостин Василев даде сигнал за разцепление в парламентарната група на ПП-ДБ заради преговорите за общо управление с ГЕРБ.

Василев анонсира, че свиква пресконференция "във връзка с коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ" - формулировка, която и двете парламентарни групи отхвърлят.

Депутатът, който водеше листата на ПП-ДБ в Плевен на изборите на 2 април 2023 г., е свикал журналистите в БТА в друго свое качество - като представител на основаното от него сдружение "Силна България", още един знак за дистанцирането му от парламентарната група

Той публикува и клип, в който е събрал всички известни корупционни скандали, свързани с Бойко Борисов - от грамите на бившия американски посланик Джон Байърли в WikiLeaks, през разпорежданията до покойния шеф на Агенция "Митници" Ваньо Танов да спре проверка срещу пивоварната на т.нар. Мишо Бирата, записите със заплахите му да "размаже" ръководството на "Еврохолд", защото не се съобразявали с него, сигналите на агробизнесмена Светослав Илчовски през 2021 г. и др.

"Съд и затвор за Бойко Борисов и грабителите на България", пише Радостин Василев в публикацията си.

Само преди дни Василев реши да се откаже доброволно от имунитета си, след като прокуратурата го погна заради твърденията на бившата му съпартийка от ИТН Христинка Илиева за заплахи.

В речта си пред Народното събрание той се обяви за жертва на скалъпено разследване от Иван Гешев и обяви, че е станал неудобен, след като напусна ИТН, затвори за кратко ресторанта на близкия до Борисов Александър Сталийски и "разкрих най-пряката връзка между ГЕРБ, ДПС и президента Радев и тя е в Министерството на младежта и спорта".

Към онзи момент ИТН вече беше заявила готовност да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ - нещо, за което Василев атакува партията от трибуната на парламента.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024