Рапърът Снуп Дог ще носи олимпийския огън в Париж Снимка: © Getty Images

Американският рапър Снуп Дог ще бъде един от факлоносците на олимпийския огън преди церемонията по откриването на игрите в Париж в петък.

Снуп ще пренесе факела през улиците на квартал Сен Дени - това е последната спирка от пътуването на огъня преди той да стигне до Айфеловата кула.

Рапърът вече се намира в Париж, от където във вторник публикува своя снимка с надпис „Готови ли сте? Paris 2024 Olympics ya digggg.“

Снуп Дог е специалният кореспондент на NBCUniversal на Летните олимпийски игри в Париж. В изявление на NBC от декември миналата година се казва, че той ще прави репортажи за предаване в праймтайма на телевизията. Освен че ще представя своя поглед върху игрите, Снуп ще заснема обиколката си на емблематичните забележителности във френската столица и ще разговаря със състезаващите се атлети.

"Израснах, гледайки Олимпийските игри, и съм развълнуван да видя как невероятните атлети ще покажат своята игра в Париж. Това е празник на уменията, отдадеността и стремежа към величие“, коментира Снуп.

Роденият в Лонг Бийч американски музикант и предприемач е едно от най-разпознаваемите лица на хип-хоп и рап музиката по цял свят. Той е продал над 25 милиона албума в САЩ и 35 милиона албума в света.

Това не е първият път, в който Снуп влиза в света на олимпиадата. По време на игрите в Токио през 2021 г. той си партнираше с Кевин Харт, за да предоставят забавни ексклузивни коментари на Peacock.


Снууп Дог Снуп Дог ще е специалният кореспондент на NBC на Олимпиадата в Париж


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024