Снуп Дог ще е специалният кореспондент на NBC на Олимпиадата в Париж Снимка: © Getty

Рапърът Снуп Дог ще бъде специалният кореспондент на NBCUniversal на Летните олимпийски игри в Париж през 2024 г.

От 26 юли той ще бъде на място и ще прави репортажи за предаване в праймтайма на телевизията. Освен че ще представя своя поглед върху игрите, Снуп ще заснема обиколката си на емблематичните забележителности във френската столица и ще разговаря със състезаващите се атлети.

"Израснах, гледайки Олимпийските игри, и съм развълнуван да видя как невероятните атлети ще покажат своята игра в Париж. Това е празник на уменията, отдадеността и стремежа към величие“, казва Снуп в изявление.

Роденият в Лонг Бийч американски музикант и предприемач е едно от най-разпознаваемите лица на хип-хоп и рап музиката по цял свят. Той е продал над 25 милиона албума в САЩ и 35 милиона албума в света.

"Това ще бъде най-епичната Олимпиада в историята, така че следете и не спирайте да гледате. Нека да издигнем, да празнуваме и да направим тези игри незабравими, да засенчим конкуренцията и нека най-добрите блестят като злато. Мир и олимпийска любов, разбирате ли?", допълва още емблематичният рапър преди да се впусне в новото си амплоа.

Това не е първият път, в който Снуп влиза в света на олимпиадата. По време на игрите в Токио през 2021 г. той си партнираше с Кевин Харт, за да предоставят забавни ексклузивни коментари на Peacock, припомня Entertainment Weekly.

В случай че някой все още не може да си представи как рапърът води интервю, той самият вече „открехна вратата“ какво предстои.

В социалната мрежа Х (преди Twitter) Снуп пусна кратък клип с интервюта с атлетите от отбора на САЩ Джагър Ийтън (скейтборд), Суни Лий (гимнастика), А'я Уилсън (баскетбол) и дуото Кели Ченг и Сара Хюз (плажен волейбол).

Предишният „олимпийски опит“ на Снуп е генерирал "десетки милиони гледания", става ясно от изявление на Моли Соломон, изпълнителен продуцент и президент на NBC Olympics Production.

"Само това представяне осигури на Снуп работа като наш специален кореспондент в Париж. Не знаем какво ще се случва всеки ден, но знаем, че той ще добави своята уникална гледна точка към нашето олимпийско предаване в праймтайма", допълни още Соломон.

За откриването на Летните олимпийски игри в Париж е планирана невиждана досега церемония на река Сена. Очаква се да присъстват 600 000 зрители.


кои са новите спортове на олимпийските игри в Париж през 2024 г. Кои са новите спортове на Олимпийските игри в Париж през 2024 г.

Френската полиция Париж изселва мигранти и бездомни преди Олимпийските игри в опит да "подобри" имиджa на града


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руска атака в Харковска област, ранени са най-малко 8 деца

Ударите са били срещу град Дергачи, поразени са жилищни сгради

19:43 - 02.05.2024
Важно днес

Байдън след безредиците: Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024
Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024
Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024
Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024