Разследващ журналист е арестуван в Харманли по анонимен сигнал

Журналистът Иван Атанасов, който е издател на сайта "Сакар нюз", е задържан в Харманли по анонимен сигнал за притежание на старинни монети и предмети.

Според сайта "За истината", в който Атанасов също публикува разследвания, служители на ГДБОП и местната полиция в Харманли са пристигнали да обискират дома и офиса на журналиста без съдебни решения.

Атанасов е с чисто съдебно минало, казва неговият адвокат Димитър Аврамов. При двата обиска са били иззети предмети от лична колекция, които не са били укривани.

Съмненията около мотивите за задържането на Атанасов са по-сериозни, доколкото той се занимава активно с разследвания на местната власт в Харманли, Тополовград и Свиленград.

Едно от разкритията му е довело до отстраняване от длъжност на дъщерята на депутата от ГЕРБ Георги Станков, ветеринар по професия, популярен с прякора си "Семката". Депутат в пет поредни парламента - той стана известен с кичозната торта с банкноти от 500 евро за 55-тия си рожден ден, а през 2021 г. беше проверяван от МВР заради съмнения за купуване на гласове.

Дъщеря му е работила като съдия по вписванията, но е отстранена заради конфликт на интереси, тъй като е участвала в управлението на търговски дружества, докато е заемала публична длъжност.

Според "За истината" Иван Атанасов е работил върху сигнали за подготвяна търговия с гласове преди изборите на 2 април в последните седмици.

До момента няма информация от МВР за разследването срещу него.

"Лев Инс" иска 1 млн. лв. от "Медиапул" заради новина с цитат на финансовия министър


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Дълъг уикенд за учениците: 17 и 20 май са неучебни дни заради матурите

Дните, в които се провеждат изпитите, са неучебни, но работни

18:14 - 16.05.2024
Текстове от партньори

Новият HUAWEI Pura 70 Ultra е начело в класацията на DXOMARK за смартфон камери

Новият флагман на Huawei е най-модерният смартфон за мобилна фотография, предлаган в момента на пазара.

17:46 - 16.05.2024