Министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро обяви, че няма намерения да спре проекта за изграждане на хотел и подпорна "стена" при Алепу въпреки обществените критики срещу застрояването на първа линия на плажа. 

"Няма да спра проекта, ако това питате. Знам, че това ви е мерак на всичките - да ходя като една екологична бухалка и да спирам навсякъде кой каквото не му хареса", каза Димитров пред журналисти на посещение в Бургас. 

Той изрази изненада, че никой не обсъжда осигуреното финансиране за нови канализационни системи по Черноморието, но цялото внимание е насочено към строителния обект край Созопол. 

 "Видях го по телевизията, много интересен обект. Не ми прилича на защитна стена, но предполагам, че пред него ще има хотел. Може би по проект е много хубав хотел. Има един инвеститор, който прави него – не го чувам него, чувам всякакви други хора, но не и него. Има си собственик. Този собственик има идея, нека си каже идеята", каза Емил Димитров-Ревизоро. 

Строежът на 4-етажната сграда до плажа на Алепу предизвика не само обществени критики, а и серия от проверки на ДНСК и Прокуратурата оспори разрешението за строеж на "Алепу вилидж" срещу разрешението за строителство. 

МОСВ е страна в процеса, тъй като плажът се намира на територията на защитената екологична зона "Натура 2000" - съответно, разрешението за строеж е свързано с оценка на въздействието върху околната среда.  

Сградата, която се представя като укрепително съоръжение срещу свлачището в района, е част от проекта на "Алепу Вилидж" за изграждане на хотелски комплекс. Проектантът арх. Ангел Захариев (съпруг на вицепремиера Екатерина Захариева) твърди, че "Няма изискване как да изглежда укрепващото съоръжение": Кои са проектантите на сградата върху плажа на Алепу за изгледа на укрепващото съоръжение. 

Прокуратурата твърди, че има формални нарушения в строителното разрешение, поради което внесе искане за обявяването на документа за нищожен и за спиране на действието му.


Прочетете още: 

"Византийците ни мразят в червата си": Христо Мутафчиев се възмути от опашките към гръцкото море

Чадърът е безплатен, но кафето е 8 лв., а интернетът - 5


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Techem инвестира 2 млн. лв. в нова смарт система за отчитане

360 сгради в София и над 500 сгради в Пловдив и Плевен ще бъдат оборудвани с новите четци

МЗ потвърди: Наличието на антитела не е достатъчно за издаване на зелен сертификат

ECDC са потвърдили решението си от май и ЕК не обмисля да променя сертификата

Хърватското чудо на Мате Римац: От старото BMW в гаража на баща си до върха на Bugatti

Дете на емигранти от Югославия, днес Римац стои начело на една от най-важните компании за електромобили

Кръщават улица в София на името на Боян Петров

Тя се намира в "Манастирски ливади - Изток"

"Японските Меган и Хари": Принцеса Мако се омъжи за човек от народа и се отказа от кралския си статут

Японците протестират срещу съпруга ѝ и я доведоха до депресивно състояние

КС по делото за статута на транссексуалните хора: В конституцията полът е само биологичен

Могат ли транссексуалните хора да сменят пола в личните си документи?