Ревизоро очаква "много хубав хотел" на плажа Алепу

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро обяви, че няма намерения да спре проекта за изграждане на хотел и подпорна "стена" при Алепу въпреки обществените критики срещу застрояването на първа линия на плажа.

"Няма да спра проекта, ако това питате. Знам, че това ви е мерак на всичките - да ходя като една екологична бухалка и да спирам навсякъде кой каквото не му хареса", каза Димитров пред журналисти на посещение в Бургас.

Той изрази изненада, че никой не обсъжда осигуреното финансиране за нови канализационни системи по Черноморието, но цялото внимание е насочено към строителния обект край Созопол.

"Видях го по телевизията, много интересен обект. Не ми прилича на защитна стена, но предполагам, че пред него ще има хотел. Може би по проект е много хубав хотел. Има един инвеститор, който прави него – не го чувам него, чувам всякакви други хора, но не и него. Има си собственик. Този собственик има идея, нека си каже идеята", каза Емил Димитров-Ревизоро.

Строежът на 4-етажната сграда до плажа на Алепу предизвика не само обществени критики, а и серия от проверки на ДНСК и Прокуратурата оспори разрешението за строеж на "Алепу вилидж" срещу разрешението за строителство.

МОСВ е страна в процеса, тъй като плажът се намира на територията на защитената екологична зона "Натура 2000" - съответно, разрешението за строеж е свързано с оценка на въздействието върху околната среда.

Сградата, която се представя като укрепително съоръжение срещу свлачището в района, е част от проекта на "Алепу Вилидж" за изграждане на хотелски комплекс. Проектантът арх. Ангел Захариев (съпруг на вицепремиера Екатерина Захариева) твърди, че "Няма изискване как да изглежда укрепващото съоръжение": Кои са проектантите на сградата върху плажа на Алепу за изгледа на укрепващото съоръжение.

Прокуратурата твърди, че има формални нарушения в строителното разрешение, поради което внесе искане за обявяването на документа за нищожен и за спиране на действието му.


Прочетете още:

"Византийците ни мразят в червата си": Христо Мутафчиев се възмути от опашките към гръцкото море

Чадърът е безплатен, но кафето е 8 лв., а интернетът - 5


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Руски прокурори искат Алла Пугачова да бъде обявена за "чуждестранен агент"

През юли 2022 г. Русия разшири понятието "чуждестранен агент" като за такъв се смята всеки, който е "под чуждестранно влияние".

16:10 - 29.03.2024
Култура

Бийонсе пусна нов кънтри албум. С какво "Cowboy Carter" запали и феновете, и критиците

Новият албум на Бийонсе включва кавъри на The Beatles и Доли Партън

15:55 - 29.03.2024
Важно днес

По спешност НС отваря "врата" за ръководителите на БНБ и Сметната палата да станат служебни премиери

Аварийни промени в 3 закона по предложение на ГЕРБ и ДПС

15:20 - 29.03.2024