Revolut пуска еSIM с данни, за да се избегнат нежеланите сметки в роуминг

Клиентите на Revolut, включително и от България, вече могат да заявяват през платформата виртуална SIM карта, с помощта на която да получават допълнителен пакет мобилни данни, когато пътуват в чужбина.

Става дума за т.нар. eSIM карта, която след като бъде инсталирана на съответното устройство, позволява зареждането на интернет данни, без да е необходимо клиентите да ползват физическата си SIM карта и мобилните планове на оператора си в роуминг.

От няколко седмици Revolut eSIM се въвежда поетапно в различни държави, а от 25 март вече е достъпна и за клиентите на Revolut в България.

Виртуалната карта е особено полезна при пътувания в държави извън Европейския съюз, като съседните на България Турция, Сърбия и Северна Македония.

Макар и вече да има роуминг планове, които срещу определена дневна такса предлагат неограничени обаждания, използването на интернет в тези държави обикновено е с определен лимит, след който сметката може неочаквано да нарасне. Сега това може да бъде избегнато, като физическата карта не се натоварва с допълнителни плащания Единственото условие за инсталирането на еSIM карта е устройството да е съвместимо с такъв тип карта.

През виртуалната карта не могат да се правят обаждания, нито да се разменят кратки съобщения (SMS) – тя е само за мобилни данни. С тях обаче могат да се ползват всички услуги, базирани на интернет връзка, като Viber, WhatsApp и други.

"След като бъде инсталирана, клиентите ще могат да зареждат данни, където и да отидат, без да е необходима физическа SIM карта. Свързването на eSIM дава възможност на клиентите да използват приложението Revolut, без да изразходват лимита си за мобилни данни – така че, ако клиент на Revolut пристигне в страна, в която няма достъп до данни, той все още може да получи достъп до приложението Revolut и да използва всички продукти и функции, включително да зарежда данните си," посочват от компанията.

Oт Revolut уточняват, че всеки клиент ще бъде проверяван преди да получи достъп до услугата, включително дали устройството му позволява използването на eSIM карта.

След това се изготвя съответния план, в който се определят цената, количеството данни, период на валидност и държавите, в които ще може да се използва картата.

Плановете, които ще се предлагат са от 1GB до 20 GB и могат да включват само една или няколко от над 100 държави, кaто цените започват от 2,50 лв. за 1 GB.

Всеки клиент с план Ultra, който инсталира виртуалната карта от приложението на Revolut, получава 3GB мобилни данни, които могат да се използват в целия свят. До 1 май клиентите в България ще получат и 100 MB данни безплатно.

Revolut ще използва платформата за eSIM на базирания в Лондон стартъп 1GLOBAL, която осигурява мобилна свързаност в над 160 държави по света. В момента Revolut има над 40 милиона клиенти в целия свят, а месечно през приложението на компанията се извършват над 500 милиона трансакции месечно.

По данни на компанията София е сред топ 10 на градовете в Централна и Източна Европа по брой клиенти на дребно на Revolut. В края на миналата година абонатите на услугата у нас бяха 670 хиляди.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024
Живот

Рецепта за козунак? А какво ще кажете за козуначени мъфини

Великден през 2024 година звучи като време за по-практично приготвяне на храна

10:04 - 27.04.2024
Спорт

5 домашни упражнения, след които да се почувствате 5 пъти по-добре

Карин Околие ни показа няколко упражнения с DAJLIEN - колекцията за домашни тренировки на IKEA

09:29 - 27.04.2024
Важно днес

Fitch: Отлагане на членството в еврозоната, може да се отрази негативно на рейтинга на България

Според Fitch България ще изпълни всички критерии до края на 2024 година

09:10 - 27.04.2024