Андрю Тейт отива на съд. Румънската прокуратура му повдигна обвинения за изнасилване Снимка: © AP

Инфлуенсърът Андрю Тейт официално е обвинен в изнасилване, трафик на хора и създаване на организирана престъпна група за сексуална експлоатация на жени. Той ще трябва да отговаря за действията си пред съда заедно с брат си Тристан и още двама заподозряни по делото.

Братята Тейт бяха задържани от полицията в Румъния на 29 декември, а в края на март съдът в Букурещ реши да ги пусне под домашен арест. В обвинителния акт на прокуратурата се казва, че през 2021 г. четиримата обвиняеми са създали организирана престъпна група, която е извършвала трафик на хора в страната, но и в други държави, включително САЩ и Великобритания.

В документа са посочени седем предполагаеми жертви, за които се твърди, че са били вербувани от братята Тейт чрез фалшиви обещания за любов и брак.

На обвиняемите също така е наложен запор на имущество, включително имоти, автомобили и над 300 млн. долара в криптовалута.
Съдебният процес няма да започне веднага и се очаква да отнеме няколко години.

Братята Тейт, които имат американско и британско гражданство и милиони последователи в интернет, са най-високопоставените заподозрени, които са изпратени на съд в Румъния за трафик на хора.

Властите все още разследват и други обвинения, които могат да доведат до отделен обвинителен акт, включително за пране на пари и трафик на непълнолетни.
Инфлуенсърът Андрю Тейт в Румъния Андрю Тейт даде първото си интервю след затвора. Обяви го за "нагласено", след като не хареса въпросите


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024
Важно днес

Пребиха водача на листата за ЕП на социалистите в Германия

Матиас Еке е бил нападнат и пребит от четирима души

14:27 - 04.05.2024
Култура

Защо масовата култура е станала толкова скучна

Какво стана с големите културни пробиви и как специфичното знание спря да е ценно

13:10 - 04.05.2024