Румен Петков показа снимки, на които Борисов нарушава Covid-мерките Снимка: © Facebook.com/Boyko Borissov

Лидерът на АБВ Румен Петков показа две снимки на Бойко Борисов в студиото на „Тази сутрин“ по bTV и обвини премиера, че всява недоверие в мерките, които той и правителството са наложили. На снимките се вижда как министър-председателят е прегърнал няколко деца по време на посещението си в Своге миналия уикенд.

Борисов ги качи в профила си във Facebook на 16 януари. На една от тях той и децата са без маски. Премиерът преболедува Covid-19 през миналата година, но според Румен Петков – той се гаври със здравния си министър, качвайки тези снимки.

„Искам да покажа, че се гаври със своя здравен министър и с онази шайка, която тероризира обществото месеци наред“, изрази крайната си позиция лидерът на лявата партия АБВ. „Той не спазва мерките. Тук въвлича деца, това е цинизъм“.

„Министър-председателят внушава недоверие в мерките. Тези деца трябва да знаят, или по-скоро, родителите им да обяснят, че се снимат с човек, който ги граби, че този човек държи кюлчета злато и пачки в шкафчето си“, каза Петков.

„Премиерът каза, че знае коя е жената, която е влизала в спалнята му и е правила тези снимки с пачките. Нежеланието на прокуратурата да разследва е унизително за самата прокуратура. С този акт на премиера сега и със снимките от спалнята ние сякаш се връщаме в миналия век във филмите „Недосегаемите“.

Преди един ден стана ясно, че АБВ ще сигнализира здравното министерство и прокуратурата за неспазване на ограниченията срещу Covid-19 от страна на Борисов.

Според Петков - в страната не се спазват никакви противоепидемични мерки. „За какви мерки говорим? Тези снимки са от онзи ден“.

Лидерът на АБВ смята, че властите е трябвало да затворят всички големи хипермаркети, щом не позволяват на магазините в моловете да работят до 31 януари.

„Всички работят. Затворихме спортните зали, затворихме театрите и концертните зали. Мерки няма. Като говорим за мерки – те удариха училищата, висшите учебни заведения, удариха хората на духа, когато спреш един артист да играе пред публика, ти го удряш по душата“, смята Петков.

Добави, че самият той бил глобен за това, че на място, „където трябва да съм с маска, съм бил без маска“.

Петков коментира и темата за насрочените от президента Румен Радев парламентарни избори на 4 април. На консултациите при държавния глава АБВ поиска вотът да протече в рамките на два дни – на 15 и 16 май.

„Причината за нашето искане е, че ситуацията с коронавируса през май ще е различна, ще има възможност партиите да се срещнат лице в лице с избирателите“, каза Румен Петков.


Пререждането на PR-ката Гери Дончева за ваксина донесе глоба за болница "Сердика"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Илхан Кючюк поема ключова комисия в Европейския парламент

Общо петима български евродепутати заемат ръководни постове в комисиите на ЕП

14:00 - 23.07.2024
Важно днес

Ивелин Михайлов подготвя края на Исторически парк

Заобиколен от икони, Михайлов, признава, че паркът е слабо посещаван, което "стъпка по стъпка икономически ни убива".

13:50 - 23.07.2024
Спорт

Анди Мъри ще играе последния турнир в кариерата си на Олимпийските игри

Британецът официално потвърди, че след Олимпийските игри ще си вземе почивка.

13:46 - 23.07.2024