Руските служби показаха ареста на задържания българин пред бус с пловдивска регистрация (Видео) Снимка: © Screenshot

Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) пусна видеа от арестите на лицата, задържани в обвинения за предполагаема подготовка на терористични актове в Крим.

На едни от разпространените кадри е показан ареста и на българския гражданин, идентифициран засега само с фамилията "Петранов", който е обявен за "съпричастен към доставка на средства за поражение в Русия". Във видеото се вижда как руски военни служители закопчават с белезници лицето пред сребрист микробус с регистрационен номер от Пловдив.

По информацията, изнесена от ФСБ Петранов, който има българско и украинско гражданство, е замесен в доставката на оръжия за Русия. У него са намерени пет готови за употреба бомби, електродетонатори, радиоуправляеми механизми и тракери за проследяване.

От руските служби твърдят, че експллозивите трябвало да минат по "организиран от украинските служби" канал от България през Турция и Грузия. Те са били доставяни чрез транспортните фирми СДЕК и "Возовоз" като трябвало да се прикрият в пратка с битови електрически котлони.

Русия арестува български гражданин по обвинения в "диверсия"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024