Samsung представи по-умни и леки сгъваеми телефони, плюс пръстен, който следи здравето ви

Samsung представи най-новото си поколение телефони и носими устройства, сред които за първи път се появи и умният пръстен Galaxy Ring.

Новите аксесоари стават основна част от визията на компанията за внедряване на AI във всекидневието на потребителите - най-вече за подобряване на грижата за себе си и следенето на здравни показатели.

Galaxy Ring e предназначен точно за това - да е удобен и дискретен за носене дори по време на сън, като междувременно събра точна информация, която да обработи в препоръки за по-добро здраве.

Ето и по-важното за новите устройства на Samsung:

Galaxy Z Fold6 и Galaxy Z Flip6

Galaxy Z Fold6 и Z Flip6 са оборудвани с най-мощния Snapdragon 8 Gen 3 мобилен процесор досега и предлагат подобрена графика и цялостна производителност.

Компанията твърди, че това е най-тънката и най-лека серия от сгъваемите модели. Z6 са проектирана за още по-добра издръжливост. Пантата със структура с два улея е допълнително подсилена със сгъваем ръб.

Galaxy Z Fold6 предоставя функции като Note Assist в приложението Samsung Notes за превод, обобщение и автоматично форматиране на бележки, както и транскрипция и превод на гласови записи.

Composer от Samsung Keyboard генерира предложен текст на базата на прости ключови думи за имейл приложения и поддържани социални мрежи.

Друга нова функция Sketch to Image позволява създаването на детайлни картини от обикновени рисунки в Notes.

Моделите са пълни с допълнителни AI-функции за превод на разговори в реално време, редактиране на снимки и видео и др.

Z Fold6 e и с подобрена охлаждаща камера, която позволява по-дълго ползване при видеоигри.

Galaxy Z Flip6 е оптимизиран за повече преносимост и предлага възможности за творчество и персонализация, включително новата функция FlexCam за автоматично кадриране на снимки.

Предварителните поръчки вече могат да се правят в партньорската мрежа на Samsung.

Официалните продажби на устройствата в България започват от 24 юли на препоръчителни цени, както следва:

  • Galaxy Z Fold6 (12GB+1TB) – 4 609 лв.
  • Galaxy Z Fold6 (12GB+512GB) - 4 139 лв.
  • Galaxy Z Fold6 (12GB+256GB) – 3 909 лв.
  • Galaxy Z Flip6 (12GB+512GB) – 2 579 лв.
  • Galaxy Z Flip6 (12GB+256GB) – 2 349 лв.

Galaxy Z Fold6 се предлага в Сребристо, Морскосиньо и Розово, докато Galaxy Z Flip6 се предлага също в Синьо, Мента, Жълто и Сребристо.

Galaxy Watch7, Galaxy Watch Ultra и Galaxy Ring

Galaxy Ring e най-новият проект на Samsung за мониторинг на здравето.

Пръстенът може да прави 24-часов мониторинг на здравословното състояние, включително анализ на съня и менструалния цикъл чрез измерване на температурата на кожата.

С функции като Wellness Tips и Energy Score, Galaxy Ring предоставя мотивиращи съвети и данни за здравето, базирани на индивидуалното състояние на потребителя.

Интегриран е със Samsung Health - всички здравни данни се събират и анализират в рамките на приложението, без нужда от абонамент.

Пръстенът е с тегло от 2,3 до 3,0 грама и водоустойчивост 10ATM, проектиран е за комфорт и издръжливост при продължително носене.

Лесен е за управление и зареждане: Предлага се с кейс за бързо зареждане и LED индикатор, а управлението се осъществява чрез жестове като двойно натискане.

Часовникът Galaxy Watch7 също включва функции като анализ на съня, наблюдение на сърдечния ритъм и проследяване на над 100 тренировки.

Galaxy Watch Ultra добавя допълнителни фитнес режими и издръжливост за екстремни спортни предизвикателства. Watch7 е първият смарт часовник на Galaxy, който разполага с двучестотна GPS система за по-добро откриване на локацията в гъстонаселена градска среда.

Galaxy Watch Ultra има нов дизайн със заоблени ръбове за по-голяма защита, титаниева рамка клас 4 и водоустойчивост 10ATM.

Може да работи при по-голям диапазон от надморски височини (от 500 метра под морското равнище до 9000 метра надморска височина), подходящ за екстремни спортове. Удобен е и за многостепенни тренировки като плуване, колоездене и бягане с функцията Multi-sport tile.

Galaxy Watch Ultra има максимална яркост от 3000 нита и автоматичен нощен режим, както и най-издръжливата батерия в серията (до 100 часа в режим на пестене на енергия и 48 часа в режим на пестене на енергия при упражнения).

Oфициалните продажби на Galaxy Watch7 и Galaxy Watch Ultra в България започват на 24 юли в партньорската мрежа на Samsung на препоръчителни цени, както следва:

• Galaxy Watch Ultra 47mm LTE – 1 369 лв.

• Galaxy Watch7 44mm LTE - 779 лв.

• Galaxy Watch7 44mm BT - 679 лв.

• Galaxy Watch7 40mm LTE - 719 лв.

• Galaxy Watch7 40mm BT - 619 лв.

Galaxy Buds3 и Galaxy Buds3 Pro

Новите безжични слушалки Galaxy Buds3 и Galaxy Buds3 Pro идват нова форма с удължена дръжка, която се отличава от по-ранните закръглени модели на Samsung.

Интересното тук е функцията Interpreter, която може да се активира в комбинация с Flip6 или Fold 6.

Тя дава възможност за директен превод от чужд език, което би помогнало за преодоляване на езиковите бариери в обучението.

С Voice Command можете да пускате или спирате музиката си само с глас, без физическо докосване до слушалките или телефона. Шумопотискането също е подобрено с допълнителен анализ на източниците на звук.

Официалните продажби на устройствата започват на 24 юли на препоръчителни цени, както следва:

Galaxy Buds3 Pro - 489 лв.
Galaxy Buds3 - 349 лв.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Евакуираха дом за възрастни хора заради пожарите в ямболското село Воден

Пожарникари и доброволци продължават борбата с пожарите

17:43 - 17.07.2024
Политика

Първи тест за евродепутатите от България. Кой как гласува в резолюцията за Украйна?

Пълна промяна при Елена Йончева, БСП отказа да гласува помощ за Киев

17:21 - 17.07.2024