"Просто ей така" - продължението на "Сексът и градът" - беше едно от най-очакваните събития в телевизията през 2021 г. Завръщането на Кари, Миранда и Шарлът, но без яркото присъствие на Саманта, след близо 20-годишна пауза провокираше любопитството на всеки фен на оригиналния сериал.

Още с първия си епизод обаче шоуто създаде скандал заради начина, по който се раздели с Тузаря. Малко след това актьорът Крис Нот изненадващо беше уличен в серия от случаи на сексуален тормоз срещу жени в разследване на "Hollywood Reporter". Два месеца преди премиерата почина Уили Гарсън - един от любимите образи от "Сексът и градът", който беше включен и в продължението.

Опитът за освежаване на кастинга в синхрон с променящата се "демография" на аудиторията също не се прие с особена възхита, а драмите, през които сценаристите прекараха трите главни героини, не се вписваха в духа на провокативния хумор от старите сезони.

Сара Джесика Паркър признава, че сама си е наложила "ембарго", за да не чете медийни критики и отзиви в социалните мрежи.

"Написах мейл до всички хора около мен и им казах: "Искам да ви напомня, че не се интересувам нито от добрите, нито от лошите мнения". Приказките и периферните разговори не ми помагат. Не ме правят по-добра актриса", казва тя в интервю за Variety.

Независимо от всичко тя твърди, че определено би искала да продължи да се снима в ролята на Кари Брадшоу.

"Около първата седмица на декември ми стана ясно, че вече се обсъжда нещо такова. Мисля, че истинският въпрос е "Кога и как?", коментира Паркър.

Финалният епизод на "Просто ей така" косвено връща Саманта в живота на Кари Брадшоу, докато тя се намира в Париж.

Според Сара Джесика Паркър - трагедиите, които героинята й преживява, я карат да промени гледната си точка и да преосмисли ценните хора в живота си, защото "някои приятелства си заслужават да бъдат спасени".

Ким Катрал, която играеше образа на разкрепостената блондинка в оригиналния сериал, отдавна е заявила, че не иска да се занимава повече със "Сексът и градът".

На въпроса на Variety дали Паркър има интерес да се снима отново с нея в ролята на Саманта обаче отговорът също е по-скоро отрицателен.

"След като не направихме третия филм и студиото не успя да отговори на изискванията й, трябваше да изслушаме какво е било важно за нея. А то не съвпадаше с това, което беше важно или нужно за нас. Не съм участвала и не съм чела статиите, макар че хората настояваха да ме запознаят с тях. Не мисля, че бих била съгласна (Ким Катрал да се върне), защото има прекалено много история на емоции, които тя е споделяла публично", каза актрисата.

Това не означава, че "дистанционното" присъствие на Саманта ще бъде заличено в евентуални нови епизоди.

"Саманта не е изчезнала. Не е превърната в злодей... Но мисля, че открихме много нови герои, които могат да бъдат смислени за Кари по нови, но и по познати начини. Затова смятам, че ще продължим така, както и досега", отговаря тя. Дали изобщо ще се стигне до втори сезон, засега остава под въпрос.


Актрисите от "Сексът и градът" се разграничиха от Крис Нот след обвиненията в сексуално насилие Актрисите от "Сексът и градът" се разграничиха от Крис Нот след обвиненията в сексуално насилие

Новият Sex and the City: Сексът остана в 90-те, а градът не иска Саманта Новият Sex and the City: Сексът остана в 90-те, а градът не иска Саманта


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024