"Просто ей така" - продължението на "Сексът и градът" - беше едно от най-очакваните събития в телевизията през 2021 г. Завръщането на Кари, Миранда и Шарлът, но без яркото присъствие на Саманта, след близо 20-годишна пауза провокираше любопитството на всеки фен на оригиналния сериал.

Още с първия си епизод обаче шоуто създаде скандал заради начина, по който се раздели с Тузаря. Малко след това актьорът Крис Нот изненадващо беше уличен в серия от случаи на сексуален тормоз срещу жени в разследване на "Hollywood Reporter". Два месеца преди премиерата почина Уили Гарсън - един от любимите образи от "Сексът и градът", който беше включен и в продължението.

Опитът за освежаване на кастинга в синхрон с променящата се "демография" на аудиторията също не се прие с особена възхита, а драмите, през които сценаристите прекараха трите главни героини, не се вписваха в духа на провокативния хумор от старите сезони.

Сара Джесика Паркър признава, че сама си е наложила "ембарго", за да не чете медийни критики и отзиви в социалните мрежи.

"Написах мейл до всички хора около мен и им казах: "Искам да ви напомня, че не се интересувам нито от добрите, нито от лошите мнения". Приказките и периферните разговори не ми помагат. Не ме правят по-добра актриса", казва тя в интервю за Variety.

Независимо от всичко тя твърди, че определено би искала да продължи да се снима в ролята на Кари Брадшоу.

"Около първата седмица на декември ми стана ясно, че вече се обсъжда нещо такова. Мисля, че истинският въпрос е "Кога и как?", коментира Паркър.

Финалният епизод на "Просто ей така" косвено връща Саманта в живота на Кари Брадшоу, докато тя се намира в Париж.

Според Сара Джесика Паркър - трагедиите, които героинята й преживява, я карат да промени гледната си точка и да преосмисли ценните хора в живота си, защото "някои приятелства си заслужават да бъдат спасени".

Ким Катрал, която играеше образа на разкрепостената блондинка в оригиналния сериал, отдавна е заявила, че не иска да се занимава повече със "Сексът и градът".

На въпроса на Variety дали Паркър има интерес да се снима отново с нея в ролята на Саманта обаче отговорът също е по-скоро отрицателен.

"След като не направихме третия филм и студиото не успя да отговори на изискванията й, трябваше да изслушаме какво е било важно за нея. А то не съвпадаше с това, което беше важно или нужно за нас. Не съм участвала и не съм чела статиите, макар че хората настояваха да ме запознаят с тях. Не мисля, че бих била съгласна (Ким Катрал да се върне), защото има прекалено много история на емоции, които тя е споделяла публично", каза актрисата.

Това не означава, че "дистанционното" присъствие на Саманта ще бъде заличено в евентуални нови епизоди.

"Саманта не е изчезнала. Не е превърната в злодей... Но мисля, че открихме много нови герои, които могат да бъдат смислени за Кари по нови, но и по познати начини. Затова смятам, че ще продължим така, както и досега", отговаря тя. Дали изобщо ще се стигне до втори сезон, засега остава под въпрос.


Актрисите от "Сексът и градът" се разграничиха от Крис Нот след обвиненията в сексуално насилие

Новият Sex and the City: Сексът остана в 90-те, а градът не иска Саманта


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ръководителите на SiteGround ще дарят 100 млн. лв. за образование и здравеопазване в България

Иво Ценов и Тенко Николов създават свой учебен комплекс със спортна база

Марина Овсянникова: Критиците ѝ я смятат за двоен агент, в Русия искат да отнемат децата ѝ

Какво се случи с Марина Овсянникова след протеста срещу войната по "Первий канал"

Рашков си даде висока оценка, но преходът му от МВР в КПКОНПИ остава под въпрос

Костадин Костадинов отхвърлил призив от ПП да подкрепи Рашков за новата позиция

Кинo салони не пускат тийнове на премиерата на "Миньоните 2" заради тренд в TikTok

Продължението на "Миньоните" привлича извънредно голям дял тийнейджъри на премиерата си

ПП ще представи нова програма: Хоризонт за 6 месеца и опция за вот на доверие

Евентуален кабинет на Асен Василев може да поиска нов вот на доверие през януари 2023

Край на "монопола" на "Евролаб": БАБХ си връща помещенията на ГКПП "Капитан Андреево"

Корупционният скандал около частния контрол на границата вече става европейски проблем