Севделина Арнаудова напуска Министерски съвет Снимка: © European Union

Севделина Арнаудова - дългогодишният ръководител на пресцентъра на Министерски съвет и PR на ГЕРБ - напуска администрацията на правителството. Тя е потвърдила информацията пред "Медиапул" часове преди началото на националното събрание на ГЕРБ.

Арнаудова "ще се върне на работа в партията, защото започва подготовка за предстоящите избори", се казва в информацията.

Тя е един от първите медийни съветници на Бойко Борисов от началото на кариерата му в националната политика през 2007 г. В последните години беше неотлъчно до него, като излъчваше на живо в профила му във Facebook видео от срещите и посещенията му в България и чужбина.

Протест изпревари събранието на ГЕРБ в София Тех Парк

През юни името й беше замесено в твърденията на обвиняемия бизнесмен Васил Божков за това, че е посредничила в предаването на подкупи към премиера Бойко Борисов. Арнаудова отрече обвиненията и на свой ред уличи Божков в това, че имал лични интереси към нея още преди да стане ръководител на правителствения пресцентър.

"Шехерзада Ви каза - "не смей" и аз умея да разказвам. Не смейте да ме пипате! Вие се изплашихте, Али Баба. Вие сте страхлив човек, скочихте на дървото и се скрихте", написа Арнаудова в своя многозначителна позиция по скандала, след което нито тя, нито Божков се върнаха към темата в публични изявления.

Пиарът на ГЕРБ отговори на Божков с приказка за Шехерезада и Али Баба

Междувременно "Биволъ" разкри, че семейството на Арнаудова е придобило вила за над 1 млн. лв. в с. Бистрица. Съпругът й Делян Димитров е член на Управителния съвет на "Булгартрансгаз" - държавното предприятие, което управлява транзитната газопреносна система на България.

Дарения от родители са помогнали на Арнаудова да погаси огромни кредити

Арнаудова обясни имотната си придобивка с изтеглен ипотечен кредит и доплащане след продажба на други семейни имоти - "по банков път, на пазарни цени".

Задочен репортаж от Северозапада: Как Враца посрещна Бойко Борисов

Очаквайте подробности


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024