Прокурорският син, обвинен за серийни побои, ще бъде върнат в ареста след 5 дни "у дома"

Скандалният случай със сина на пернишкия прокурор Бисер Михайлов - Васил, който е обвинен за пребиването на двама души и закана за убийство на жена, продължава с нов епизод.

18-годишният обвиняем мъж ще бъде върнат обратно в ареста само 5 дни след облекчаване на мярката му за неотклонение, след като сам призна, че е нарушил забраната да напуска дома си.

Сигнал за неправомерното му излизане на свобода беше подаден от семейството на един от пребитите от него - Румен Андонов.

На 31 октомври Васил Михайлов лично потвърждава в интервю за bTV, че е излизал от дома си, като обяснява, че "постоянно" ходи до магазина или в "пернишката дискотека, за да разпусне" след престоя в ареста.

Според bTV - той е бил на свобода близо едно денонощие, като не е носил задължителната проследяваща гривна, която се поставя на лица под домашен арест.

Министерството на правосъдието е направило своя проверка, която потвърждава за нарушенията. Уведомени са както съдът, така и прокуратурата и МВР.

Предстои да бъдат наказани дисциплинарно служителите на ГД "Изпълнение на наказанията", които са длъжни да упражняват контрол върху Михайлов по време на домашния му арест.

През юни той беше задържан за побоя на пернишкия футболист и треньор Румен Андонов. Всички прокурори в града си направиха отвод заради познанството си с бащата на извършителя на нападението.

Васил Михайлов прекара около 5 месеца в следствения арест след множеството сигнали за престъпна дейност. Баща му беше освободен като зам.-окръжен прокурор на Перник две седмици по-късно, а тогавашният вътрешен министър Бойко Рашков намекна за чадър над извършителя - данните за негови побои се оказаха много повече от формално подадените жалби в МВР.

На 27 октомври Софийският градски съд реши да пусне Михайлов под домашен арест въпреки опасенията на жителите в града, че престъпленията ще продължат безнаказано.

Още на следващия ден семейството на пребития Румен Андонов сигнализира, че Михайлов вече е на улицата и нарушава мярката си за неотклонение.

"Той отново ще излезе и ще направи това, което иска да направи. Той е научен, че е недосегаем. Може би едва тогава, когато се случи нещо непоправимо той ще влезе там където трябва", коментира съпругата на Андонов пред Нова ТВ.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Записът е рязан и лепен, службите работят като компроматна машина

Атанас Атанасов попитад дали ДАНС ще провери подслушването в партийна централа

17:54 - 21.05.2024
Живот

Роклята на Кейт Бланшет породи спекулации за призив за солидарност с Палестина

Политическо послание ли е тоалетът на Кейт Бланшет на червения килим в Кан?

17:30 - 21.05.2024
Европейски дневници

Какви езици говори българинът? И колко различна е картината в ЕС

10% от българите определят и руския като важен за развитието им

16:43 - 21.05.2024
Важно днес

МОН компенсира зрелостниците с по 4 точки заради липсващи диаграми в матурата по български език

Всички зрелостници ще получат служебно по 4 точки заради проблем при отпечатването на някои от тестовете

15:30 - 21.05.2024