Собственикът на германския дом на Навални снима пародия в отговор на "Россия-1" Снимка: © YouTube.com/Tytus De Zoo

Само седмица след като репортерка на държавната телевизия „Россия-1“ снима вилата, в която Алексей Навални е живял след изписването от германската клиника „Шарите“, собственикът на двуетажната къща във Фрайбург направи пародия на абсурдния репортаж.

Сложил рижава перука на главата си, за да имитира журналистката Анастасия Попова, той обикаля всяко помещение от вилата и се възхищава не четката за тоалетна, на парче злато по тоалетната чиния и на златистите ключалки на гардеробите. Видеото е с продължителност близо 5 минути и бе качено в YouTube канала на Титус де Зоо със заглавие „Дворецът във Фрайбург“.

"Отмъщението" на Путин: Журналистка от "Россия 1" се разходи в германския дом на Навални

Миналата неделя телевизия „Россия-1“ реши да снима репортаж за вилата, в която Навални се е лекувал, и да съпостави „лукса“ с този от двореца на Владимир Путин в Геленджик. Задържаният руски опозиционер и Фонда за борба с корупцията издадоха най-секретния обект в Русия, струващ 100 млрд. рубли, а президентът отрече това да е неговия дворец.

Видеото на Анастасия Попова се стремеше да покаже, че Навални е похарчил 30 хиляди евро за престоя си във Фрайбург, а филмът му за имението на Путин, сниман в студио „Black Forest“, правело сметката 1 милион. Ясно е обаче, че луксът в двореца на руския президент е в много по-голям мащаб от скромната двуетажна къща в Германия, затова „Россия-1“ си помогна с широкоъгълен обектив и с коментари за високата стойност на германското обзавеждане.

При повторната обиколка на вилата, направена този път от собственика ѝ, се вижда, че кухнята, спалнята и останалите помещения са съвсем обикновени. Без да използва думи, той изказва възхищението си от плодовете на масата, завивките в спалнята и кръглата маса в кухнята. Изразява колко приятно изненадан е, когато вижда, че в къщата дори има кафе-машина и книги в библиотеката. Прави акцент върху „скъпия“ полилей и златистите ключалки на шкафовете.

Пародията приключва в басейна към къщата, който получи специално внимание в репортажа на Анастасия Попова. "Както виждаме, "пациентът" не се е лишил и от това - басейнът е 10 м на дължина и 5 м на ширина“, каза във видеото отпреди седмица една от най-големите поддръжнички на Путин. По-скоро обаче той прилича на голямо джакузи и въобще не е толкова „луксозен“.

След като „Россия-1“ опита да освети скъпия живот на Навални и семейството му от ноември 2020 г. до завръщането им в Русия, стана ясно, че журналистите се представили за гости от Белгия, за да бъдат допуснати във вилата във Фрайбург. Собственикът ѝ каза пред „Дожд“, че „белгийците“ пожелали да наемат къщата.

Навални бе задържан през януари, когато се завърна от Германия след лечение в берлинската клиника „Шарите“. Според местните власти – той е нарушил условията по присъда по делото „Ив Роше“, тъй като не се е явявал редовно за подпис при служителите на реда. Затова условната му присъда бе превърната в ефективна и той бе осъден на 2 г. и 8 месеца лишаване от свобода в затвор тип „колония“.


"Любовта е по-силна от страха": Различният ден на влюбените в Русия


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024