Соноя Мидзуно влиза в най-голямата си роля досега

Ще видите Соноя Мицуно в първия епизод на "Домът на дракона" и няма да я забравите лесно. Тя е красива, екзотична и с мощно актьорско присъствие и се надяваме, че сценаристите ще бъдат щедри към нея в новия сериал и ще я гледаме дълго на екран.

Нейният баща е японец, а майка ѝ е от смесен великобритански-аржентински произход. Мицуно отива в Япония за първи път, когато е на 20 години и там се сприятелява с група момчета и момичета от смесени бракове, наполовин японци като нея. Културната пропаст между нея и тях обаче е голяма и тя заявява, че се чувства повече европейка.

Соноя Мидзуно влиза в най-голямата си роля досега - Домът на дракона

Актьорското майсторство винаги е било на върха на приоритетите на Мицуно, но преди това тя се влюбва в балета и учи в Кралското балетно училище в Лондон. Следва възходяща кариера като модел, по време на която работи с Chanel, Saint Laurent, Alexander McQueen и Louis Vuitton.

Филмовият ѝ дебют е в "Ex Machina: Бог от машината", където си партнира с Алисия Викандер и Оскар Айзък, а малко по-късно става част от танцовия проект "Чувствителни" на Майкъл Деймиън.

Вероятно я помните и в La La Land, където Мицуно влезе в ролята на Кейтлин, съквартирантката на Мия (Ема Стоун), а през 2017 г. я гледахме с другата Ема (Уотсън) в "Красавицата и звяра".

Днес Мицуно живее в Северен Лондон със сиамската си котка Дарси и казва, че животът в Ню Йорк е изцедил банковата ѝ сметка и по време на пандемията се е преместила в столицата на Великобритания.

"Напуснах дома си, когато бях на 11 и сега за първи път чувствам, че пускам корени някъде", казва актрисата.

Не се очертава обаче да е вкъщи за дълго. През последните два месеца Мицуно е на репетиции за театралната постановка "Котка върху горещ ламаринен покрив" в Бродуей и ходи на уроци, с които да усъвършенства южняшкия си акцент, за да е по-близо до Маги Полайт на Тенеси Уилямс.

Най-големият проект за Мицуно обаче е този, чиято премиера ще гледаме на 22 август: прикуълът на "Игра на тронове", "Домът на дракона".

Там актрисата влиза в кожата на Мисария, съюзник на Демън Таргериен. Първоначално тя е била на кастинг за ролята на лейди Алисънт Хайтауър, но избират Оливия Кук, което не изненадва Мицуно.

"Помня, че когато четох описанието на Алисънт, ми направи впечатление, че я наричат "лицето на дома", стабилна и спокойна, и си казах "О, не, това не съм аз".

Соноя Мидзуно -British academy film awards

Тайната, в която се пази сюжетът на сериала е толкова сериозна, че на актьорите не е позволено да разкриват абсолютно нищо от това, което се случва на снимачната площадка.

"Досега не съм работила в проект с такъв огромен мащаб", признава Мицуно и споделя, че героинята ѝ е много различна и че е боец и човек, който може да оцелява: нещо важно в света на Вестерос.

"Тя не е израснала с привилегиите на замъка и кралския двор, имала е много труден живот и това особено ми харесва, наистина я уважавам" и добавя, че в книгата на Джорд Мартин Мисария е наречена Лейди Мизъри.

"Нямам против да ме наричат така", споделя тя.

Другият проект, по който работи Мицуно в момента, е на срещуположния край на жанровата ос. Става дума за хита от Сънданс "Am I OK" на режисьорите Тиг Нотаро и Стефани Алин, който също ще дебютира скоро по HBO.

В него тя играе Джейн, най-добрата приятелка на Дакота Джонсън. Филмът е драма, която проследява как една млада жена открива себе си и проговаря на Мицуно, която казва, че на 20 години не е знаела къде се намира и намира смисъл в това изкуството да говори на онези млади жени, които са интересни, забавни и амбициозни, но които още не са намерили пътя в живота си.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Руски прокурори искат Алла Пугачова да бъде обявена за "чуждестранен агент"

През юли 2022 г. Русия разшири понятието "чуждестранен агент" като за такъв се смята всеки, който е "под чуждестранно влияние".

16:10 - 29.03.2024
Култура

Бийонсе пусна нов кънтри албум. С какво "Cowboy Carter" впечатли и феновете, и критиците

Новият албум на Бийонсе включва кавъри на The Beatles и Доли Партън

15:55 - 29.03.2024
Важно днес

По спешност НС отваря "врата" за ръководителите на БНБ и Сметната палата да станат служебни премиери

Аварийни промени в 3 закона по предложение на ГЕРБ и ДПС

15:20 - 29.03.2024
Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024