Стъки на разпит в полицията, обяви се за българския Навални

Председателят на българската федерация по ММА Станислав Недков-Стъки бе извикан на разпит в столичното Първо районно управление на МВР. Причината – нахлуването му заедно с група състезатели по смесени бойни изкуства в Министерството на спорта на 18 юни.

Тогава Недков поиска среща със служебния министър Андрей Кузманов и успя да влезе в кабинета му. Стъки е в конфликт със служебното правителство, след като стана ясно, че бившият министър на спорта Красен Кралев е раздал неправомерно на ММА-федерацията над 1 млн. лв. по различни програми.

При влизането си на разпит, Стъки заяви, че очаква да се превърне в „българския Навални“ заради това, че бил поставен под репресия от служебното правителство.

Разликата е, че руският опозиционер Алексей Навални, който се намира в затвора, се противопоставя от години на президента Владимир Путин, а Недков е един от най-големите поддръжници на доскоро управлявалия премиер Бойко Борисов.

"Не знам кой е подал сигнал, но продължават репресивните действия и опитите за сплашването ми от страна на служебния кабинет на Радев. Явно много се притесняват от моята кандидатура за президент, защото МВР не спира да ме привиква, продължава и клеветническата им кампания срещу мен. Защо цяло правителство се изправя срещу един спортен шампион и председател на спортна федерация, от какво ги е страх?“, пита председателят на ММА-федерацията.

Стъки е прекарал 10 минути в сградата на Първо полицейско управление и се очаква скоро да предостави писмени обяснения по случая. След излизането си от 1-во РПУ той заяви, че не бил „нахлул“ в ММС, защото имал постоянен достъп.

„Последните няколко дни чуваме за мое нахлуване в сградата на Министерството на младежта и спорта. Българската федерация по ММА ползва офис в тази сграда, както ползват офиси всички останали лицензирани спортни организации в страната. Няма как да нахлуеш някъде, където имаш пропуск за 24-часов достъп, дори в празнични дни и неработно време, когато администрацията не е на работа“, заяви Стъки пред bTV.

„Продължават репресивните действия спрямо мен. Всички служители, състезатели, треньори имат достъп до тази сграда. Ние имахме предварително уговорена среща на ръководство, състезатели, родители, в която трябваше да уточним детайли относно нашето участие на редица международни състезания, които ни предстоят през юли и август“, обясни той пред Нова ТВ.

На кадрите от петък обаче се вижда, че „срещата“ на родители и ръководство е била преобразувана изненадващо в пробив в ММС на няколко ММА-състезатели, вдигнали плакати в подкрепа на Недков.

Предстои прокуратурата да реши дали ще обвини Стъки в хулиганска проява.

Разследване преди повече от седмица показа, че при Красен Кралев ММА-федерацията е получавала по над 170 хиляди лева от 2017 г. по Програма за развитие на спорта за високи постижения.

"Има ли някъде забрана?": Красен Кралев брани раздаването на пари по съмнителни проекти в ММС

Отделно е усвоила солидно финансиране по Националната програма за изпълнение на младежки дейности, при която процент от данъците от хазарта се разпределят в подкрепа за проекти, чиято цел е да се борят срещу зависимостите при младежите. Федерацията е получила по това перо 118 хил. лв. през 2021, както и още близо 40 хил. лв. през изминалата година, без да е показала убедителни резултати и покриване на изискванията.

Изнесените данни от говорителя на кабинета станаха повод за нахлуването на Стъки и в студиото на Нова ТВ, по време на сутрешния блок „Здравей България“ в четвъртък, когато Антон Кутев даваше интервю. Недков влезе в дебат с говорителя и го обвини в манипулации, преди да бъде заплашен от водещия Виктор Николаев, че охраната ще го отведе от студиото.


Стъки прекъсна интервю на говорителя на кабинета в сутрешния блок на Нова



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024