Председателят на българската федерация по ММА Станислав Недков-Стъки бе извикан на разпит в столичното Първо районно управление на МВР. Причината – нахлуването му заедно с група състезатели по смесени бойни изкуства в Министерството на спорта на 18 юни.

Тогава Недков поиска среща със служебния министър Андрей Кузманов и успя да влезе в кабинета му. Стъки е в конфликт със служебното правителство, след като стана ясно, че бившият министър на спорта Красен Кралев е раздал неправомерно на ММА-федерацията над 1 млн. лв. по различни програми.

При влизането си на разпит, Стъки заяви, че очаква да се превърне в „българския Навални“ заради това, че бил поставен под репресия от служебното правителство.

Разликата е, че руският опозиционер Алексей Навални, който се намира в затвора, се противопоставя от години на президента Владимир Путин, а Недков е един от най-големите поддръжници на доскоро управлявалия премиер Бойко Борисов.

"Не знам кой е подал сигнал, но продължават репресивните действия и опитите за сплашването ми от страна на служебния кабинет на Радев. Явно много се притесняват от моята кандидатура за президент, защото МВР не спира да ме привиква, продължава и клеветническата им кампания срещу мен. Защо цяло правителство се изправя срещу един спортен шампион и председател на спортна федерация, от какво ги е страх?“, пита председателят на ММА-федерацията.

Стъки е прекарал 10 минути в сградата на Първо полицейско управление и се очаква скоро да предостави писмени обяснения по случая. След излизането си от 1-во РПУ той заяви, че не бил „нахлул“ в ММС, защото имал постоянен достъп.

„Последните няколко дни чуваме за мое нахлуване в сградата на Министерството на младежта и спорта. Българската федерация по ММА ползва офис в тази сграда, както ползват офиси всички останали лицензирани спортни организации в страната. Няма как да нахлуеш някъде, където имаш пропуск за 24-часов достъп, дори в празнични дни и неработно време, когато администрацията не е на работа“, заяви Стъки пред bTV.

„Продължават репресивните действия спрямо мен. Всички служители, състезатели, треньори имат достъп до тази сграда. Ние имахме предварително уговорена среща на ръководство, състезатели, родители, в която трябваше да уточним детайли относно нашето участие на редица международни състезания, които ни предстоят през юли и август“, обясни той пред Нова ТВ.

На кадрите от петък обаче се вижда, че „срещата“ на родители и ръководство е била преобразувана изненадващо в пробив в ММС на няколко ММА-състезатели, вдигнали плакати в подкрепа на Недков.

Предстои прокуратурата да реши дали ще обвини Стъки в хулиганска проява.

Разследване преди повече от седмица показа, че при Красен Кралев ММА-федерацията е получавала по над 170 хиляди лева от 2017 г. по Програма за развитие на спорта за високи постижения.

"Има ли някъде забрана?": Красен Кралев брани раздаването на пари по съмнителни проекти в ММС

Отделно е усвоила солидно финансиране по Националната програма за изпълнение на младежки дейности, при която процент от данъците от хазарта се разпределят в подкрепа за проекти, чиято цел е да се борят срещу зависимостите при младежите. Федерацията е получила по това перо 118 хил. лв. през 2021, както и още близо 40 хил. лв. през изминалата година, без да е показала убедителни резултати и покриване на изискванията.

Изнесените данни от говорителя на кабинета станаха повод за нахлуването на Стъки и в студиото на Нова ТВ, по време на сутрешния блок „Здравей България“ в четвъртък, когато Антон Кутев даваше интервю. Недков влезе в дебат с говорителя и го обвини в манипулации, преди да бъде заплашен от водещия Виктор Николаев, че охраната ще го отведе от студиото.


Стъки прекъсна интервю на говорителя на кабинета в сутрешния блок на НоваАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Су-25 се разби край полигона в Безмер

Инцидентът се е случил при тренировъчен полет

Интерконекторът с Гърция най-после получи Акт 16

На 1 октомври България ще може да получава азерски газ по връзката с Гърция

Отнета от руски олигарх суперяхта беше продадена за 37 млн. долара

Суперяхтата, която разполага с шест палуби, басейн и киносалон, вече е собственост на неизвестен купувач.

Държавата опита да продаде кораба "Vera Su", но високата му цена не привлече кандидати

Първият опит на държава да продаде на търг кораба "Вера Су", който преди година заседна край Камен бряг, се оказа неуспешен

Дезинформация за 200 млн. европейци: "Мета" и журналисти разкриха руска мрежа за пропаганда

Мрежата е най-голямата досега от началото на войната. Имитиращи сайтове на медии, руски посолства и стотици долари за реклама на пропаганда

Меркел се появи с предупреждение: "Путин не блъфира с ядрената заплаха"

SDZ: "Меркел се въздържа да коментира актуални проблеми - вероятно защото част от тях са резултат и на собственото ѝ управление"

Над 80% от блоковете в София нямат мълниезащита

Инсталациите са отстранявани по време на покривни ремонти

Искрен Митев: Тъжно е да гледаш колко "несвободни" хора има в парламента

От идеята за емиграция до политиката - пътят на кандидат-депутат от "Продължаваме промяната"