Стъки прекъсна интервю на говорителя на кабинета в сутрешния блок на Нова Снимка: © MMA.bg

Председателят на федерацията по ММА Станислав Недков-Стъки влезе в пряк дебат с говорителя на служебното правителство Антон Кутев, като прекъсна интервюто му в сутрешния блок на Нова ТВ в четвъртък.

Докато Кутев коментираше темата за злоупотребите с раздадени средства на близки до властта по програмите на Министерството на младежта и спорта при Красен Кралев, Недков, който изчакваше в студиото за интервю, се появи в ефир. Това се случи въпреки действията на екипа зад камерите, както и предупрежденията на водещия Виктор Николаев, че ще извика охраната.

Станислав Недков-Стъки е сред най-активните публични защитници на кабинета „Борисов 3“. Преди няколко седмици той организира протест срещу служебното правителство и в подкрепа на бившата власт.

Нова ТВ излъчи в четвъртък откъс от брифинга на бившия спортен министър Красен Кралев. В сряда той попита защо на служебния кабинет „им избиват очите“ сумите, дадени на федерацията по ММА по Националната програма за изпълнение на младежки дейности и за високи постижения.

"Има ли някъде забрана?": Красен Кралев брани раздаването на пари по съмнителни проекти в ММС

„Защо ММА борците се занимават с политика? Защото получават повече пари от политика. Защо няма да имаме победител на Тур дьо Франс? Защото федерацията по колоездене прави по-малко пари от тази по ММА“, коментира Антон Кутев.

Той повтори данните, че от 2017 г. насам федерацията по ММА е получавала по над 170 хиляди лева. Това прави общо около 900 хил. лв. до този момент, дошли по Програма за развитие на спорта за високи постижения.

Отделно е получила солидно финансиране по Националната програма за изпълнение на младежки дейности, при която процент от данъците от хазарта се разпределят в подкрепа за проекти, чиято цел е да се борят срещу зависимостите при младежите. Федерацията на Стъки се е усвоила със 118 073 лв. по това перо през 2021, както и с още близо 40 хил. лв. през миналата година.

Данните са получени от журналиста Георги Филипов след искане по Закона за достъп до обществена информация

След като тези данни бяха изнесени отново от Кутев, Станислав Недков нахлу в студиото с документи в ръка и заяви, че е получавал само по около 30 хил. лв. всяка година. „Изнасят се манипулативни данни“, каза той. Говорителят на Министерски съвет му отвърна: „Това са лъжи“.

Виктор Николаев се опита да потуши напрежението, като се обърна към Недков с думите, че ще получи право на отговор. „Няма нужда да правим цирк. Не може да влизате и да се намесвате по този начин. Тук има правила, уважавайте ги, иначе ще извикаме охраната“, заяви водещият.

Присъствието на председателя на ММА-федерацията пред камерите продължи около минута, след което той напусна студиото.

Антон Кутев коментира след това, че не смята парите по Националната програма за изпълнение на младежки дейности като добре похарчени. На обвиненията на Кралев, че дъщеря му (на Кутев) също е била бенефициент от финансирането, той отговори, че тя не е взела „нито стотинка“, тъй като вече не е била във въпросната младежка структура, когато средствата са били получени.

По-късно Стъки коментира, че нападките срещу него започнали, откакто през май обяви, че ще се кандидатира за президент. Според него – през 2017 федерацията по ММА получила 31 348 лв., през 2018 – 34 890 лв., а през 2019 нямала финансиране. Година след това, по думите му, сумата нараснала до 39 953 лв. (1,7% от общите средства по програмата), а за 2021 г. – 118 хил. лв.

„В този срок са обхванати над 2500 деца, с които работят инструктори и лектори в 6 града. Те провеждат тренировки и лекции по ММА. В сумите влизат хонорари и наеми. За федерацията не остава нищо, а всичко бива раздадено на младежите”, защити се той.

Според него – федерацията по ММА не била одобрена по много програми, по които кандидатствала.


От фондации-фантоми до Стъки: Кой "усвоява" парите от Националната програма за младежки дейности

"Корупционна кирилица": Защо Красен Кралев и ММС не са приемали сигнали от гражданиАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Световната асоциация на издателите на новинарски медии подкрепи Mediapool срещу "Лев Инс"

Делото за клевета е отмъстително по своята същност и неоснователно по същество"

18:36 - 29.03.2023

Съдът прие 2 противоположни експертизи за дрогата в кръвта на Семерджиев

Вещите лица не могат да разберат дали и кога той е приемал метамфетамини

17:24 - 29.03.2023

Goldman Sachs: ChatGPT може да удари до 300 млн. работни места по света

Белите якички са по-застрашени от физическите работници, например в строителството и ремонтните дейности

16:30 - 29.03.2023

"Руската следа" във фалшивите заплахи се разми след намесата на Митрофанова

Демерджиев нямал предвид "руската държава", Радев "не може да се каже с категоричност" кой е източник

15:54 - 29.03.2023

Томислав Дончев: Подозрително е Радев да кори партиите, докато е в режим на практическа президентска република

"Мантрата "добрият президент - лошите партии" е опасна в дългосрочен план"

15:34 - 29.03.2023

The White Lotus 3: Пригответе се за ваканция в Тайланд

Третият сезон на сериала има нова дестинация

13:45 - 29.03.2023

Дронове и сделки за милиарди: Бурният подем на отбранителна индустрия на Турция

Повече от 20 години Анкара гради модерен отбранителен сектор, който днес ѝ носи приходи и международно влияние

13:25 - 29.03.2023