От студиото на ПИК до екс-групата "Провинция срещу София": Каналите, които вече работят за Иван Гешев

Внезапното спиране на тока по време на премиерата на Иван Гешев като кандидат-политик освети още по-ясно пряката връзка между бившия главен прокурор и издателя на ПИК Недялко Недялков - един от учредителите на сдружението му "Справедливост за България".

Излъчването във Facebook беше възстановено след известно забавяне, но този път без екрана, на който се виждаше логото на бъдещата му партия.

Вместо това сътрудниците на Иван Гешев го снимаха с телефонна камера, която показа повече детайли от декора в студиото - и те явно съвпадат с пространството, от което се излъчва ПИК TV.

Самият Недялко Недялков никога не е криел подкрепата си за Гешев. Това, което прави впечатление в този случай, е, че публикациите в сайта му по повод обръщението на бившия главен прокурор избягват да споменат факта, че то се излъчва от редакцията на ПИК или че токът е спрял в собствения му офис.

Уточнява се обаче, че бъдещата централа на "Справедливост за България" ще е на адрес бул. "Мария Луиза" 92 - където се помещава и ПИК (отново спестена подробност в статията).

Името на политическия проект на Иван Гешев вече се ползва и от още един канал, който се асоциира с Недялков, Петьо Блъсков, Николай Бареков и Станислав Недков-Стъки.

През октомври 2022 г. четиримата обявиха създаване на политическа "платформа" на име "Братя българи", която се оказа базирана на едноименна Facebook-група с над 60 000 последователи.

Още тогава се оказа, че "абонатите" на групата не са влезли в нея заради споделени политически възгледи с тези на авторите на проекта - защото в продължение на 11 години преди прекръстването ѝ тя е носила името "Провинция срещу София - да видим дали сме повече! Давайтеееее".

От 30 юни 2023 г. въпросната група вече не се казва "Братя българи", а "Справедливост за България" - т.е. името на политическото движение на Иван Гешев.

Съдържанието в групата се пълни предимно със снимки на пейзажи от България, макар че в по-ранни години са пускани и статии от ПИК (вкл. една спонсорирана публикация за къщата за гости на Елена Йончева) и мотивационни картинки с цитати на известни личности.

В учредителния протокол на сдружението "Справедливост за България" фигурира както Недялко Недялков, така и бившият депутат от ГЕРБ Лилия Радева, Евгени Сачев (баща на депутата от ГЕРБ Деница Сачева), председателката на гражданския съвет към Висшия съдебен съвет Мария Карагьозова, както и Мая Живкова-Роджърс.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Андрей Ковачев е избран за един от петимата квестори в Европейския парламент

Квесторите имат важна роля във вътрешния живот на Европейския парламент.

13:21 - 17.07.2024
Важно днес

ГЕРБ е с най-много комисии в 50-ия парламент, ДПС на Пеевски пое "Бюджет и финанси"

Гласуването премина без дебати в пленарната зала

12:49 - 17.07.2024
Кино и сериали

Никол Кидман и Лийв Шрайбър са перфектната двойка в нов криминален сериал по Netflix

Какво може да се обърка в едно от най-богатите семейства с огромна къща на плажа в Нантъкет?

12:01 - 17.07.2024
Важно днес

Радан Кънев: Ние сме единствената държава в ЕС, която не участва в дебата за бъдещето на Европа

"Ние не говорим кой ще е българският комисар, за какъв ресор за този комисар ще се борим", подчертава евродепутатът.

11:18 - 17.07.2024
Технологии

ИКЕА изтегля превантивно външна батерия

При връщане можете да получите заместващ продукт или сумата от покупката обратно

11:15 - 17.07.2024
Важно днес

В ДПС вече не само се цепят, но и ще се съдят за клевета

Джевдет Чакъров ще заведе дело срещу Хамид Хамид

09:57 - 17.07.2024
Важно днес

Всички без ДПС на Пеевски са поканени на разговори от ПП-ДБ

Коалицията иска мнозинство за реформи, преди да получи втория мандат

09:49 - 17.07.2024