Свиленски и Ченчев регистрираха БСП за участие в изборите Снимка: © Булевард България

Приближените до Нинова Георги Свиленски и Иван Ченчев регистрираха БСП за участие в парламентарните избори на 27 октомври в Централната избирателна комисия (ЦИК).

Те не изчакаха решението на Върховния касационен съд (ВКС). Магистратите трябва да се произнесат ще бъде ли заличена Корнелия Нинова от председателския пост в Социалистическата партия.

Делото е по жалба на близки до Нинова депутати срещу решение на Софийския градски съд, с което като временно изпълняващ функциите председател беше вписан бившият ѝ заместник Атанас Зафиров.

Върховните съдии се ангажираха да вземат решение в най-кратък срок.

"Дадохме перспектива и възможност на българските социалисти да гласуват за БСП. Нещо, което обещавахме във всички студиа и интервюта, в които участвахме, защото за нас това е изключително важно. Не можете да си представите в последните няколко месеца броя на обажданията на социалистите, които ни заклеха да правим нещо, за да има регистрирана партия БСП на изборите", каза Ченчев пред журналисти в понеделник.

Георги Свиленски беше категоричен, че не е възможно да се случи ситуация като тази в ДПС - в понеделник ЦИК отказа да регистрира за участие в изборите и двете коалиции на ДПС - "Движение за права и свободи – Ново начало" на Делян Пеевски и "Демокрация, права и свободи – ДПС“ около Ахмед Доган.

„БСП е едно. В актуалното състояние ясно е записано кой представлява партията, няма двама представляващи, има един и това е Корнелия Нинова“, смята Свиленски.

БСП БСП пренесе вътрешната си война от ЦИК към ВАС

И Александър Томов се появи в новия съюз на БСП с Мая Манолова, Татяна Дончева и Румен Петков


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Кино и сериали

Изживейте магията на Хогуортс със специалната селекция „Перон 9¾“ в EON Видеотека

Всички филми за Хари Потър и Фантастични животни – от първото писмо до Хогуортс до последната битка за съдбата на магьосническия свят.

16:36 - 18.09.2024
Бизнес

Лихвите по депозити достигнаха 3,5% в приложението на tbi bank

Инфлацията вече не "яде" спестяванията

14:13 - 18.09.2024