Тежка техника на пътните строители ще блокира центъра на София в понеделник Снимка: © Getty Images

3000 души и тежка механизация от около 100 пътни превозни средства се очакват в понеделник сутринта на протеста на Браншова камара „Пътища“ в центъра на София.

Пътните строители продължават протестите си с искане за изплащане на 800 млн. лв. за извършени дейности и за оставка на регионалния министър Виолета Комитова. Демонстрацията е подкрепена от Камарата на строителите.

По данни на организаторите - в протеста ще се включат 60 камиона и още 40 превозни средства за строителна техника. От 8 ч. до 9 ч. те ще се позиционират по бул. „Цар Освободител“ в отсечката между бул. „Княз Ал. Дондуков“ и ул. „Г. С. Раковски“.

Първоначалният сборен пункт е в 6:30 ч. при „Враня“. Тежката техника ще се разположи в две колони на пътното платно, за да не се затруднява движението. Около 7:15 ч. те ще потеглят по бул. „Цариградско шосе“ и после по бул. „Цар Освободител“.

От 7 до 12 ч. на 11 октомври се забраняват паркирането и престоят на пл. „Александър Първи“. От 8 до 12:30 ч. е забранено влизането на пътни превозни средства по бул. „Цар Освободител“ между „Г. С. Раковски“ и бул. „Дондуков“.

СДВР е създала необходимата организация за безпроблемно преминаване на механизацията към протеста. Ще бъдат ангажирани всички сили на „Пътна полиция“ и „Охранителна полиция на СДВР“.

От „Пътища“ са подали уведомление към Столична община за протеста, каза зам.-директорът на ГД „Национална полиция“ Борислав Муеров, цитиран от bTV. Водачите на тежката техника ще бъдат наказани с глоби от по 30 лева за нарушаване на Закона за движение по пътищата.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Компроматите срещу Борисов и тези срещу Коцев идват от едно и също място

Снимките с пачките на Борисов от преди години са извадени от същите служби, които той не иска да реформира днес, коментира Петков

17:54 - 14.04.2024
Важно днес

Александър Йоловски се оказа съветник на настоящия ресорен министър

Разкритието направи самият Йоловски в телевизионно интервю за БНТ.

14:38 - 14.04.2024
Важно днес

САЩ и Великобритания ограничават търговията с руски метали

Смята се, че този ход може да навреди на Русия икономически, тъй като тя е ключов износител на метали.

11:22 - 14.04.2024
Важно днес

Критично остава състоянието на простреляното в главата дете

Простреляното в главата дете е настанено в реанимацията на болница "Пирогов" за интензивно лечение и активно наблюдение.

09:38 - 14.04.2024
Важно днес

Иран изстреля 300 дрона и ракети по Израел, 99% от тях са свалени (Обновена)

Иран започна военна операция срещу Израел

23:58 - 13.04.2024