"The Crown" показа "новите" Даяна и Чарлз - Елизабет Дебики и Доминик Уест Снимка: © Netflix

Netflix за първи път показа „новата“ принцеса Даяна в петия сезон на хитовия сериал „The Crown“. В ролята се превъплъщава 30-годишната австралийка Елизабет Дебики, която ще си партнира на екрана с Доминик Уест в образа на принц Чарлз.

Пети сезон, който се снима от миналия месец в Обединеното кралство, включва периода в първите години от последното десетилетие на 20 век.

"The Crown" показа "новите" Даяна и Чарлз - Елизабет Дебики и Доминик Уест

Родената в Париж австралийка поема ролята от Ема Корин, която игра принцеса Даяна в четвърти сезон на „The Crown“. Там тя се срещна с младия и вече женен принц Чарлз (Джош О’Конър) и бе показано как се справя с огромния стрес, зародил се заради световната ѝ слава. Даяна имаше афера с Джеймс Хюит (Даниел Донской), след като научи за извънбрачния романс на съпруга си с Камила Паркър (Емералд Фенел).

Последно Дебики участва в най-новия филм на Кристофър Нолан „Tenet“. Тя е известна и с ролята на Айиша в „Пазители на галактиката 2“, както и с образа на Алис в трилъра „Вдовици“.

Дебики е родена в Париж, в семейството на поляк и австралийка от ирландски произход. И двамата ѝ родители са танцьори. Когато е на 5, Елизабет се мести с тях в Меллбърн и се запалва по балета от ранна възраст. Дълго практикува любимото изкуство, преди да се насочи към театъра. Завършва драма във Victorian College of the Arts в Мелбърн през 2010.

Доминик Уест поема ролята на Чарлз от Джош О’Конър. Последно го видяхме до Лили Джеймс в британския минисериал „Преследването на любовта“. В момента той снима още „Имението Даунтън 2“ и „Call My Agent“.

Доминик Уест в ролята на Чарлз - The Crown

Той и Дебики ще работят по пети сезон на „The Crown“ заедно с Имелда Стонтън в ролята на Елизабет II, Джонатан Прайс като принц Филип, Лесли Манвил в ролята на принцеса Маргарет и Джони Лий Милър като Джон Мейджър.

“The Crown” направи премиерата си в Netflix през 2016. Сериалът проследява живота на британското кралско семейство през десетилетията, като започва със смъртта на Джордж VI и последвалата коронация на дъщеря му – кралица Елизабет II, през 1952 г. Основните персонажи са изигравани от различни актьори през две години, за да се запази истинската възраст на героите.

Сезон 5 ще покаже семейството в „най-ужасната година“, както кралицата нарича 1992 г. Тогава три от четирите ѝ деца се разделят с партньорите си – включително Чарлз и Даяна. През ’92 е разкрита и връзката на принца с Камила. Също така в медиите излизат снимки на голата съпруга на принц Андрю – Сара Фъргюсън, която е в компанията на приятел.

Не е сигурно дали пети сезон ще обхване трагичната смърт на Даяна в автомобилната катастрофа от 1997 г., или феновете на сериала ще трябва да чакат до 6-ти сезон. Той ще бъде последният за „The Crown“.


Всички искат да бъдат принцеса Даяна Всички искат да бъдат принцеса Даяна

The White Lotus по HBO: Райската ваканция, която се превръща в ад The White Lotus по HBO: Райската ваканция, която се превръща в ад

Скарлет Йохансон, Том Ханкс и Марго Роби влизат в най-новия филм на Уес Андерсън Скарлет Йохансон, Том Ханкс и Марго Роби влизат в най-новия филм на Уес Андерсън

Новите любими актьори на режисьорите в Холивуд Новите любими актьори на режисьорите в Холивуд



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

По спешност НС отваря "врата" за ръководителите на БНБ и Сметната палата да станат служебни премиери

Аварийни промени в 3 закона по предложение на ГЕРБ и ДПС

15:20 - 29.03.2024
Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024