Последният сезон на The Crown върна достатъчно неприятни спомени в британското кралско семейство, след като Ема Корин пресъздаде кризата на младата лейди Даяна по брилянтен начин.

Носталгията по покойната "Принцеса на народа" обаче съвсем не е изчерпана в Холивуд. През 2021 г. ще видим още една филмова адаптация по нейната история - "Spencer" на Пабло Лараин.

Този път 30-годишната американска звезда Кристен Стюарт ще влезе в образа на Даяна, а принц Чарлз ще бъде изигран от актьора от "Poldark" Джак Фартинг.

Сценарият на филма, който е написан от Стивън Найт ("Peaky Blinders"), се фокусира решението на Даяна да сложи край на брака си с престолонаследника през декември 1991 г.

"Семейният живот на принца и принцесата отдавна е охладнял. Въпреки че слуховете за изневери и развод се трупат, има нареждане за запазване на мир по време на коледните празненства в имението Сандрингам. Времето е запазено за ядене и пиене, стрелба и лов. Даяна познава тази игра. Но тази година всичко ще бъде много по-различно", се казва в описанието на филма.

Очаква се продукцията да излезе на екран тази есен, а периодът явно не е избран случайно. През 2022 г. ще се навършат 25 години от трагичната смърт на Даяна, но споменът за начина, по който тя беше третирана както от монархията, така и от британските таблоиди, е по-актуален отвсякога заради публичния конфликт около Бъкингамския дворец и принц Хари и Меган Маркъл.

Само преди няколко седмици двойката даде интервю за американската водеща Опра Уинфри, в което обвиниха членове на кралската фамилия в расизъм и натиск, който е предизвикал влошаване на психическото здраве на Меган до степен да обмисля самоубийство.

 Наоми Уотс, Принцеса Даяна Кристен Стюарт e поредната актриса, която пресъздава принцеса Даяна на екран.

През 2013 г. излезе биографичният филм "Diana" по книгата на Стивън Джефрис, който разказваше за последните две години от живота й. За главната роля тогава беше привлечена Наоми Уотс, актриса с две номинации за "Оскар".

Образът на Даяна в The Crown 4 донесе награда "Златен глобус" на 25-годишната Ема Корин.

Неизвестната до този момент актриса е изправена пред огромно предизвикателство и отговорност.

И все пак дори Оливия Колман (кралица Елизабет II в 3 и 4 сезон на сериала) признава, че е била побита от тръпки, когато е видяла колко истинско е превъплъщението на Корин.

Това не попречи на близки до кралското семейство да обвинят публично продуцентите, че злоупотребяват с болката им за собствена финансова изгода и че представят измислени сцени за факти от историята.

Петият сезон на сериала, който се очаква през 2022 г., обаче ще ни представи принцесата с ново лице - Елизабет Дебики. Австралийската актриса е известна с ролите си в "Тенет", "The Night Manager" и "Великият Гетсби" с Леонардо ди Каприо. Елизабет Дебики - Принцеса Даяна

Тя ще остане в образа на Даяна и във финалния шести сезон на The Crown, докато семейството й с Чарлз се разпада окончателно, а на 31 юли 1997 г. Великобритания губи една от най-обичаните си принцеси.

Имайки предвид "златния" статут на сериала в портфолиото на Netflix, много вероятно е Дебики да заслужи поне една номинация за престижна награда за бъдещата си роля.


 Как Ема Корин и звездите от The Crown усетиха "полъха" и присъствието на принцеса Даяна Как Ема Корин и звездите от The Crown усетиха "полъха" и присъствието на принцеса Даяна

Принц Хари: Предпочитам "The Crown", а не таблоидите, които рушат психиката ми Принц Хари: Предпочитам "The Crown", а не таблоидите, които рушат психиката ми

Историята на пуловера с черната овца на принцеса Даяна Историята на пуловера с черната овца на принцеса Даяна


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Митрополит Николай обяви, че няма да се кандидатира за патриарх

„Не желая и няма да приема да бъда включван като кандидат за патриаршеския престол в процедурите, които Светият Синод на Българската Православна Църква"

21:48 - 18.03.2024
Важно днес

НАТО строи база размерите на град в Румъния

След като бъде завършена, базата ще бъде с размерите на малък град, с площ от почти 3000 хектара и общ периметър от 30 километра.

19:33 - 18.03.2024
Важно днес

Путин тържествува за “Нова Русия” с непризнатите от света окупирани територии

В понеделник вечер започна концерт по случай 10-годишнината от незаконното анексиране на Крим от Русия.

19:21 - 18.03.2024
Важно днес

България осъди остро незаконния вот за президент на Русия в окупирани територии

Външното министерство не признава вота в окупираните територии на Украйна, в Молдова и Грузия

16:58 - 18.03.2024
Живот

Banksy избра Лондон, за да разкрие първата си улична творба за 2024 г.

Мистериозният артист призна, че той е авторът в Instagram

16:28 - 18.03.2024
Технологии

Топ футболни клубове търсят таланти с AI приложение

aiScout позволява на амбициозни футболисти да участват във виртуални изпитания на професионални клубове

15:47 - 18.03.2024
Важно днес

Почина Ангел Марин

Той беше вицепрезидент на България по време на двата мандата на Георги Първанов

14:49 - 18.03.2024
Важно днес

Ивайло Цветков - Нойзи получи условна присъда за шофиране в нетрезво състояние

Прокуратурата му е предложила 10 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок

14:10 - 18.03.2024